Az év végi hallgatottsági adatok a lojalitás erősödését is mutatják a rádiónál. 

Nemcsak a puszta hallgatottsági előnyét őrzi a Class FM, hanem jól kimutathatóan növelte közönsége napi időtöltésén belül kiharcolt részesedését is. Míg decemberben hétköznapokon az éves rekordot közelítette a 15 év fölötti lakosság körében a rádiók által elért hallgatók aránya (76,8 százalék), addig hétvégén ettől enyhén elmaradt az érték, ahogy az szezonálisan várható is volt.
Az ország leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának hallgatottsága a trendeket megcáfolta: míg októberben átlagos napi hallgatói elérése 1,7 millió volt, addig decemberben az 1,9 milliót is meghaladta ez az érték, dacára a szezonnak. Kiemelendő továbbá, hogy a reggeli műsorsávban december 22-től az ország legnépszerűbb reggeli showműsora, a Morning Show best-of ismétléseket sugárzott, ennek ellenére is összejött az 1,9 millió napi átlagos hallgató.

A Class FM esetében nem ritka, hogy több napon is átívelő, az embereket folyamatosan foglalkoztató közügyeket karolnak fel műsorvezetőik, akár belső indíttatásra is hallgatva. Ez nagymértékben erősíti a hallgatók elkötelezettségét. Így történt meg az, hogy karácsony előtt egy hallgatói levél felolvasására és a Morning Show műsorvezetőinek felhívására néhány nap alatt 6 millió forintnyi felajánlás jött egy daganatos kisfiú külföldi gyógykezelésére, ez háromszor annyi volt, mint amennyire eredetileg szükségük lett volna.

 

Folytatódott a leghallgatottabb kereskedelmi rádió esetében a hirdetőknek fontos 15-49-es közönség körében is a vezető pozíció megerősítése: immár az 1,4 milliót is meghaladja országosan a Class FM hallgatottsága ebben a célcsoportban.

(RADIOSITE.HU)