Az Index értesülései szerint el kell költöztetni a Gellért-hegyen lévő antennákat. 

El kell költöztetni a Citadellán található rádióantennákat. Az eddigi üzemeltetőről kiderült, hogy hamisított bérleti szerződéssel dolgozott, ráadásul a világörökség részeként nem is lehetne ilyen módon hasznosítani a területet – olvasható az Indexen.
Hétfőn jelezte a Tilos Rádió, hogy a működésükhöz szükséges, a Citadellán található adótelephelyet átvette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), és ez veszélyezteti a rádió problémamentes sugárzását. Beavatkozásra egyébként szükség is lenne, ugyanis egy meghibásodás miatt jelenleg is „búg” a Tilos Rádió FM adása a 90.3 MHz-en.
Az Index megkereste a Citadella üzemeltetését a közelmúltban átvevő MNV-t, hogy melyik cég vette át az adótelephely üzemeltetését a korábbi fenntartótól – a Bankomat Kft.-től -, amire azt a választ kapták, hogy a cég soha sem volt az ingatlan jogszerű használója, körülbelül 10 éve egy hamisított tartalmú bérleti szerződés alapján, rosszhiszeműen, jogcím nélkül használták a Citadella ingatlant és tovább is hasznosították.
 
 
Mint írták, a Tilos Rádió így nem kapott valójában engedélyt a Magyar Állam tulajdonában lévő Citadelláról történő sugárzásra. Az is kiderült a vagyonkezelő válaszából, hogy a Citadellán működő társaságok közül – egy egyéni vállalkozó kivételével – senkinek sincs érvényes szerződése, illetve amit kötöttek az adótelephely korábbi fenntartójával, az hamisított, tehát semmis.
A Bankomat Kft. – mint egyébként bűncselekmény alapján az ingatlan birtokába lépő használó – több napot kapott az ingatlan kiürítésére, ami rendkívül nagy költséget okozott, és hetekig tartott. Az Index szerint nem lesznek könnyű helyzetben a Citadella területén található rádiók, ugyanis záros határidőn belül minden csatornának el kell hagynia az ingatlant, mivel a Citadella a világörökség részét képezi, és jogerős bírósági ítélet van arról, hogy az ilyen jellegű hasznosítása a területnek nem megengedett. 
A portál által az MNV-től kapott válaszból megdöbbenve értesült Csabai Gábor, a Tilos Rádiót üzemeltető Tilos Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke arról, hogy ismét költözniük kell – olvasható a hírportálon.
 
 
 
Pénteken kezdődik egyébként a Tilos Maraton, a rádió adománygyűjtő rendezvénye a Dürer Kertben, ami kilenc napon át tart. A rádiónak november 5.-én jár le a jogosultsága a 90.3-as frekvenciára, ezért ismét pályázaton kell megpróbálniuk megtartani azt, melynek költsége előreláthatólag másfél millió forint lesz.

A Citadelláról a Tilos Rádión kívül jelenleg a Klasszik Rádió és a Gazdasági Rádió sugároz még, ám korábban jóval többen adták innen budapesti műsorukat, többek között a Rise FM, a Rádió 1, a Radio Face, az N-Joy, a Roxy Rádió, a Rádió Q, a Rádió Extrém és a DeeJay 92.9 is.

Ha valóban költöznie kell a három, jelenleg a Citadelláról sugárzó rádiónak, akkor a Sas-hegy, a Széchenyi-hegy, a Nagyvárad téri SOTE épülete, valamint a Száva utcai Telekom-torony is szóba jöhet az eddigi tapasztalatok alapján.

(RADIOSITE.HU, Index)