ImageIsmét a Pesti Est tulajdonosáé a radiocafé.
 
Az econet.hu Nyrt. több mint negyedmilliárd forintot adott a rádióért, emellett felvásárolta a patikákban ingyenes lapokat terjesztõ SanOrg Kft.-t is. A rádió tartalmán, stílusán az új tulajdonos rövid távon nem kíván változtatni.
 

Az econet.hu Nyrt. megszerezte a radiocafé Kft.-t, és az egészségtudatos életmód, szépség-testápolási szegmensben tevékenykedõ SanOrg Kft.-t (a cég ingyenes kiadványokat terjeszt patikákban). Emellett egy tõkeemelési tranzakcióval lezárta a Pest Est cégcsoport még tavaly kezdõdött akvizícióját. (A cég 2007 március óta 70 százalékos tulajdonában álló EMG Médiacsoport Kft. maradék 30 százalékát 1 milliárd forintért szerezte meg).

Az econet.hu Nyrt. A tõzsdei tranzakció során névértéken 671 millió forintos, 209 százalékos kibocsátási árfolyamon összesen 1,4 milliárd forintos alaptõke-emelést hajtott végre.

Az Econet SanOrg 150,5 millió forintért vásárolta meg a cég százszázalékos tulajdonrészét, a Radiocafé Kft-ért pedig 250,8 millió forintot adott.

Az ötödik éve mûködõ radiocafé 98.6 lefedettségi területén jelentõs hallgatótáborral rendelkezik a fiatal felnõttek körében, különösen népszerû a magasabb jövedelmû, kulturálisan nyitott, aktív véleményvezérek célcsoportjában. A radiocafé hallgatóinak száma meghaladja a heti 100 000 fõt, hallgatói összetétele (affinitási index) alapján a 15-39 éves célcsoportban piacvezetõ.

A radiocafé Kft. akvizíció értékét – a fenti objektív elemek mellett – a radiocafé 98.6 különlegessége, hangvételének egyedisége is növeli, ami teljesen elkülöníti az adót a kereskedelmi rádiós piactól. A zenei kínálat sokszínûsége, valamint a szöveges tartalom következetesen értékalapú szerkesztési elve olyan unikális hangvételt eredményez, amely markánsan megkülönbözteti a radiocafé 98.6-ot versenytársaitól. Az eddigi üzleti eredmények eléréséhez nagyban hozzájárult ezen minõségi szemlélet következetes érvényesítése, és ennek a hallgatói oldalon jelentkezõ piaci értékeinek hatékony képviselete a hirdetõi szegmensben.

A radiocafé Kft. 100%-os üzletrészét megszerzõ econet.hu Nyrt. a rádió mûködésén, tartalmán, menedzsmentjén változtatni nem kíván, ugyanakkor lehetõséget biztosít az Est Média Group tagvállalataival történõ szoros együttmûködésre. Az akvizíciót követõen a rádió az econet.hu Nyrt. Média Üzletágának (Est Média Group) részévé válik, együtt a Pesti Est és Est Lapok kiadójával, az egyik legnagyobb indoor médiaeszköz tulajdonossal, több jelentõs online tartalomszolgáltatóval (sziget.hu, eco.hu, est.hu) valamint internetes zeneáruházzal.

 

(forrás: songo.hu, Index)