Nem indult eljárás Balázsék ellen, a Kossuth Rádiót viszont figyelmezették. 

Elégtelen magyar zenei arány miatti jogsértésekkel foglalkozott leginkább a Médiatanács legutóbbi ülésén. A Class FM reggeli műsorára érkezett állampolgári bejelentést megvizsgálva, jogsértés hiányában a testület nem indít eljárást. A Kossuth Rádió ugyanakkor figyelmeztetést kapott.
Nem indít hatósági eljárást a Class FM Morning Show műsorának január 27-i és 28-i adásában az egyik műsorvezető orvosi kezeléséről szóló viccelődés miatt a Médiatanács, amiket egy állampolgár bejelentésben kifogásolt. Az Médiatanács megállapította, hogy bár a műsorszám egyéni érzékenységet sérthetett, az elhangzottak nem vetették fel az emberi méltóság – ezen belül a beteg emberek méltóságának – védelmét célzó rendelkezés megsértését, mert az élcelődés a műsorvezetők saját orvosi problémáin csattant, azt nem általánosították. A műsorrésszel kapcsolatban nem merült fel korhatár-besorolási szabálytalanság sem.

A testület a fentieken túl figyelmeztette a Kossuth Rádió médiaszolgáltatóját a reklámszabályok betartására, mert a rádió egy novemberi adásában egy alkalommal olyan benzinkút-reklámot népszerűsített, amely közvetlenül szólított fel gyermekeket arra, hogy rábeszéljék szüleiket vagy másokat a vállalat plüssállatainak megszerzésére.

Szintén hatósági eljárások kezdődnek hét körzeti rádió és három kisközösségi rádió szolgáltatójával szemben, mert a vizsgálatok szerint tavaly vélelmezhetően nem teljesítették rendben a magyar zene arányára a médiatörvényben előírt rendelkezéseket. A helyzet tisztázására a Médiatanács nyilatkozatra hívja fel a körzeti adók közül a fővárosi székhelyű 89.5 Music Fm, a Civil Rádió és Klubrádió szolgáltatóját, a miskolci Ozone FM 96.3 és Szent István Rádió 95.1, valamint az egri székhelyű Szent István Rádió 91.8 és a nyíregyházi Európa Rádió 100.5 szolgáltatóit. A kisközösségi rádiók közül a gyomaendrődi Rádió Sun, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium Táska Rádiója és a Rádió Szarvas üzemeltetői számíthatnak az eljárásra.

(RADIOSITE.HU)