Az azonos tulajdonosi körbe tartozó rádiókban több változás is hallható. 

Az azonos tulajdonosi körbe tartozó két budapesti, prémium rádióban több változás is hallható. 

A Klasszik Rádió napindító műsora, a Nyitány két műsorvezetővel – Bálint Edinával és Rímer Péterrel – jelentkezik, a vezetőség nem titkolt célja, hogy a reggeli sáv olyan etalonná válhasson a kultúra területén, mint a gazdasági szférában a Jazzyn hallható ‘Millás’.

A délutáni sávot 16-19 óra között egy ismert személyiség erősíti, a Karinthy-gyűrű díjas humorista, zenész-színész Nádas György. A 3 évtizedes rádiós múlttal rendelkező művész „utcáról” jelentkezett a meghirdetett állásra, és miután kiderült, hogy nem csak kedveli, de érti is a klasszikus zenét, magától értetődő volt, hogy megjelenésével erősítheti a brandet.
A Klasszik átalakításának másik fontos eleme a „station voice” megváltoztatása volt: Seder Gábor helyét, aki több, mint hat évig adta hangját a Klasszikhoz, a Jászai Mari-díjas Mihályi Győző váltotta, akinek orgánuma tökéletesen illik a Klasszik által képviselt értékekhez, továbbá imázsépítő hatása is jelentős.
A Jazzy-ben ekkorát nem változtattak, a korábban már sikeresen szereplő Puzsér Róbert tér vissza „Önkényes Mérvadó” című műsorával, emelt műsoridőben: hétfőről péntekig 17-19 óra között. A hétközbeni szöveges tartalmakat is átstruktúrálták, a hétvégén kapnak helyet azok a magazinok, amelyek közül néhány már a rádió indulása óta része az arculatnak.
Az újítástól azt várjuk – mondta Kovács László, a Jazzy és a Klasszik programigazgatója -, hogy a számtalanszor temetett rádiós műfaj ismét bebizonyítja: nem csak életképes, de képes a készülékek elé csalni a karakteres műsorok iránt érdeklődőket. Vagy, ahogy a szakma mondani szokta: a zenehallgatás érzésének helyét vegye át a rádióhallgatás élménye.
(RADIOSITE.HU)