Többek között klasszikus filmzenékkel újított a csatorna. 

Megújult a Bartók Rádió műsorstruktúrája március közepétől – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t. Mint írták, az adó két legkedveltebb élő magazinműsorát, a reggel 6-tól fél 10-ig futó Muzsikáló reggelt és a délután 3-tól 7-ig tartó Muzsikáló délutánt március közepétől a Muzsikáló délelőtt köti össze, így szinte egész nap élő magazinműsor megy a Bartókon.
A “Muzsikáló-műsorfolyamban” alkalmanként klasszikus filmzenék is hallhatóak lesznek, valamint az “Ahogy tetszik” kívánságműsor zenéi is beépülnek a műsorfolyamba – tették hozzá.
A tájékoztatás szerint hétvégére kerül át az eddig hétköznap délelőtt futó “Hang-fogó”, amelyben többtételes művek is adásba kerülnek, így szombat-vasárnap kora reggeltől megszakítás nélkül lehet komolyzenét hallgatni a Bartók Rádión.
A népzenei műsorok március 16-ától délben kezdődnek, a koncertműsorok fél órával későbbre kerültek, így azok a hallgatók is teljes egészében élvezhetik a felvételeket, akik meghallgatnák a Kossuth Rádió déli Krónikáját – olvasható az MTVA közleményében.
Azt írták: “a kortárs zene felemelése a Bartók Rádió fontos közszolgálati feladata”, így az “Ars Nova” című műsor előbbre, este 10-re került, míg a dzsesszműsorok 11 órától kezdődnek. A péntek esti műsorsáv kifejezetten a klasszikus dzsesszé lesz.
Kitértek arra, hogy új kórusmagazin is indul: a vasárnap déli “Énekelj velünk!” a magyar kórusélet eseményeit mutatja be és népszerűsíti a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségével szorosan együttműködve.
(MTI)