ImageSzeptember 1-tõl megújult az immáron az Est Media Group (EMG) portfoliójába tartozó radiocafé – írja a mymusic.hu.

A rádió eddig megszokott csepp alakú emblémáját egy minimáldizájnos felirat váltotta fel, amely a sajtóanyag szerint: „nem csak külsõ változás, de a jelentõs tartalmi megújulást is tükrözni kívánja”. A programstruktúrában történt átalakításokkal még több szöveges tartalom került mûsorra, mellyel tájékoztatásuk szerint még szélesebb hallgatóságot szeretnének szerezni: „a jó zene mellett az élõszó varázsa, az érdekes, szórakoztató és informatív tartalom miatt is érdemes rendszeresen hallgatni az adót”.

Hétköznap déltõl egyig Popperóra címmel hallható a radiocafé 98.6 új, zenei információs sávja, majd ezután (du. 1-tõl 2-ig) Estkultúra címmel kérül az éterbe (és az internetre) a rádió és a Pesti Est közös programajánló mûsora. Az eddigi Délutáni Kávéház néven futó mûsor Kétszersült néven mûködik tovább Gaál Petrával és Bella Leventével. A délután 2-tõl 5-ig jelentkezõ mûsort kettészelték, s elsõ másfél órájában elsõsorban nõi témákkal foglakoznak, míg a mûsor második felében a férfiak érdeklõdését igyekeznek kielégíteni.

Ezentúl Hajós András és Hegyi György társaságát is naponta élvezhetjük, hisz hétfõtõl csütörtökig délután 5-tõl 7-ig adásba kerülõ Bolhacirkusz címû új, közéleti magazint õk vezetik, állítólag a napi pártpolitika kizárásával, ugyanakkor nem elmenekülve a mindenkit érintõ közéleti kérdések elõl, ami elég nehezen megvalósítható, majd meglátjuk, hogy sikerül. Ezeken kívül is sok mûsor átalakult, szóval ne ijedjetek meg, ha a megszokott idõben nem a megszokott hangokkal találkoztok.

Fodor Csaba

(forrás: MyMusic.hu)