Megszűnt a radiocafé 98.6 Bolhacirkusz című közéleti műsora.

Megszűnik a radiocafé 98.6 Bolhacirkusz című közéleti műsora – tájékoztatták a rajongókat a műsor Facebook-oldalán a műsorvezetők és a szerkesztő. Az indok egyszerű: hónapok óta nem kaptak fizetést a műsorkészítésért – írja a Kreatív Online.

Március 31-én, csütörtökön sugározta utoljára a Bolhacirkusz című közéleti műsort a Radiocafé 98.6. „A műsort mi hagyjuk abba, a saját döntésünk ez. Nem a radiocafé szünteti meg, nincs semmilyen politikai nyomás vagy efféle sötét ügy a háttérben” – szögezik le a műsorvezetők, Hajós András és Hegyi György, valamint a szerkesztő, Fehér Mariann a közéleti rádióműsor Facebook-oldalán.

Ugyanitt olvasható, hogy döntésükben csak egy elem volt, hogy hónapok óta nem kapták meg fizetésüket, de hozzáteszik: mindez  csak katalizátora volt annak a folyamatnak, amelynek végén úgy döntöttek: nincs értelme tovább folytatni. „Fel kellett tennünk a kérdést: csináljuk-e tovább a műsort hitelbe, esetleg látunk-e lehetőséget abban, hogy önkéntes munkaként folytatjuk — vagy szomorúan abbahagyjuk? Mindhárom felvetés mellett és ellen is bőségesen szólnak szakmai és személyes érvek is. Ezeket mérlegeltük heteken át, meghallgattuk a rádió vezetőinek és tulajdonosainak a véleményét, megbeszéltük a családunkkal, a kollégáinkkal és a barátainkkal, egyszóval igyekeztünk értelmes döntésre jutni” – írják.

A műsor hétfőtől csütörtökig, délután öt és hét óra között volt hallgatható a radiocafén.

(Kreatív Online)