Elhallgatott a RiseFM utódja a Balatonon. Online tovább szólnak. 

Elhallgatott a RiseFM utódja, a Stereo FM a 98.9-es balatoni frekvencián, miután a Médiatanács óvadéktartozás miatt megszüntette a rádió szerződését. A csatorna megújult tartalommal, online folytatja.
Szomorú hírrel kezdődött az év a klubzene rajongói számára, ugyanis a Médiatanács óvadéknyújtási kötelezettség elmaradása miatt még januárban felmondta a 6 éve működő Tihany 98.9 MHz jogosultságra kötött hatósági szerződést. Jogorvoslatot nem kértek és március 22-én az adót leállították.

A frekvencián kezdetben a később Budapestet is “megjárt” RiseFM szólt, az utóbbi egy évben azonban pénzügyi gondok miatt elküldték a rádió stábját és ezzel elvesztették a RiseFM név használati jogát is. A rádió Stereo FM néven éledt újjá, ám nem tudta kigazdálkodni a balatoni frekvencia költségeit – és a hallgatók zöme amúgy is az interneten keresztül hallgatta a rádiót, ahol ingyenes a sugárzás, a jogdíjakat és műszaki költségeket leszámítva.

Az RTVstat real-time adatai alapján a csatorna a top3 leghallgatottabb online rádió között van, nem csoda tehát, hogy a netes adás maradt, raádásul megújult: friss tartalommal, megújult netes felülettel, immáron a www.stereoplayer.hu oldalon hallgatható.

A 98.9-es tihanyi frekvencia – mely a Keszthelyi-medence kivételével az egész Balatont lefedte és még Székesfehérváron is fogható volt – visszakerült a médiahatósághoz.

(RADIOSITE.HU)