A gödöllői adó az 1 éves születésnapján, a nehéz gazdasági helyzet miatt hallgat el.

 A gödöllői adó az 1 éves születésnapján, a nehéz gazdasági helyzet miatt hallgat el.

2011. március 1-vel elhallgat városunk közkedvelt rádiója, a RádióAktív 93,6 – állítja a rádió közleményében Péter Petra, a médium vezetője.

Kitér arra is, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben oly mértékben beszűkült a reklámpiac, hogy a további finanszírozás már nem volt megoldható. Bár a szakemberek mindent megtettek a fennmaradásért, az elmúlt hónapokban bebizonyosodott,hogy az eddigi konstrukcióban nincs lehetőség a további működtetésre akkor sem, ha a város számára ez fontos tájékoztatási csatornát jelentett.

A Rádió 93,6 megszűnése nagy veszteség a városunknak, hiszen – mint azt az elmúlt évek tapasztalatai, a hallgatók visszajelzése igazolták – szükség van egy a gödöllőieknek és a környéken élőknek szóló rádióra. Mivel azonban a jelenlegi körülmények között nincs mód a korábbi színvonal megtartására, a vezetés úgy döntött, nem folytatják tovább. Mindezek ellenére bíznak abban, hogy ha a későbbiekben a gazdasági körülmények lehetővé teszik, ismét lesz lehetőség arra, hogy megszólaljon az éterben egy gödöllői rádió – olvasható a médium weboldalán.

A RÁDIÓAKTÍV 93.6 11 év alatt már többször nevet- és arculatot váltott, az Aktív mellett üzemelt már Pelikán, Calipso és Másik Rádióként is a frekvencia.

(forrás: RADIOSITE.HU, RÁDIÓAKTÍV 93.6)