A Médiatanács állítólag visszavonta a kizárásról szóló határozatát. 

A Médiatanács állítólag visszavonta a Tilos Rádiót a budapesti 90.3 MHz-es frekvenciapályázatból kizáró határozatát – írta először a Cink.hu egy, a rádió levelezőlistáján megjelent írásra hivatkozva. A mindeddig szinte példátlan hatósági döntés mellett a többi tender kapcsán is vannak fejlemények.
Bár a hatóság döntését még nem publikálták, úgy tűnik, versenyben marad a Tilos a 90.3-ra kiírt pályázaton, legalábbis így szól a Tilos-levelezőlistán megjelent írás:
„Kedves Rádiósok, Önkentesek, Hallgatók!

Mint már tudhatjátok, a frekipályázatukat elutasító médiatanácsi határozattal szemben felülvizsgálati kérelemmel éltünk, mely nyomán a Médiatanács újra napirendre vette az ügyet, és a most kézhez kapott végzés szerint, visszavonta az előző döntését. A négyoldalas dokumentumot, hamarosan láthatjátok a Tilos webes felületein.

A felülvizsgálati kérelem beadványunkért Dr. Molnár Adél jogásznak tartozunk végtelen hálával!

Hogy most pontosan mi is következik, azt még nem egészen tudjuk, nyilván hamarosan erről is kapunk levelet.

papo”
Ez még nem jelenti azt, hogy a Tilos Rádió lesz a frekvenciapályázat nyertese, ugyanis a szóban forgó közösségi jogosultságért továbbra is versenyben van a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. is, akik az eddig, és még jelenleg is használt, 105.9-es frekvenciájukat ugyan először úgy tűnt, elbukták, de a bíróság végül helyt adott a döntést megtámadó keresetüknek.

Ha a Gazdasági Rádió mégis „visszaszerzi” a 105.9 MHz-et, várható, hogy a Tilos Rádió is jogosultságot szerez a frekvenciájára kiírt új pályázaton. Addig ideiglenes jogosultsággal szólhatnak tovább a csatornák.

A Médiahatóság most visszavont elutasító határozata egyébként kimondottan „érdekesre” sikeredett: az indoklás szerint az egyik probléma az volt, hogy a CD-re került anyag nem egyezett meg a papíron beadott pályázattal, mivel a számozott oldalak hátsó, üres, áthúzott, 467 oldalát nem szkennelték be. Komolyabb indokként még az merült fel, hogy a Médiatanács a pályázó Tilos Kulturális Alapítvány banki igazolását sem fogadta el.

A többi tender

A 90.3 MHz-cel egyidőben kiírt, szintén közösségi, szintén fővárosi 92.1 MHz-es pályázat eredménytelen lett, így azt várhatóan újra kiírják, a jelenleg a Mária Rádió által használt 94.2 MHz-ről pedig továbbra sincs még döntés.

Az előbbieknél kisebb vételkörzetű 96.8 MHz-re új pályázatot írtak ki, ezen most a korábbi használó, a Rádió 17-et üzemeltető Rákosmente Rádió Kft., valamint egy teljesen új belépő, a Full Inside 2015 Kft. indult.

(RADIOSITE.HU, Cink)