Megújul a közmédia, a rádiók alig változnak. Magyarország leggazdagabb tartalmú rádiója, a Kossuth Rádió, mindig akkor és arról szól, ami éppen történik hazánkban és a nagyvilágban. Minden korosztály ügyes-bajos és örömteli témái megtalálhatók a pergő, változatos és naprakész műsorfolyamban. A Petőfi Rádió továbbra is fontosnak tartja, hogy széles körben hozzáférhetővé váljon az a korszerű és izgalmas zenei és popkulturális kínálat, amelynek nagy része korábban rejtve maradt a nagyközönség előtt – áll az MTVA közleményében.

A Kossuth Rádióban a kisgyermekek a hagyományos Esti mesét és az új folytatásos mesejátékokat, a kamaszok a Rádiószínház előadásait, a fiatalok leginkább a sportközvetítéseket, a felnőttek a híreket, időjárás-jelentést, a kulturális, tudományos és közéleti műsorokat részesítik előnyben.

Szerkesztőink és riportereink az ország minden területére eljutnak, kérdeznek, mesélnek, bemutatnak, ajánlanak fáradhatatlanul. Az interneten is frissen és folyamatosan követhetők a tudósítások és az elhangzott anyagok, a Facebookon éppúgy, mint a hirado.hu és az mr1.hu honlapokon.

Nem lesz megint nóta és vízállás-jelentés a Petőfin

Az adó legfontosabb feladata, hogy teret adjon olyan hazai zenekaroknak, tehetségeknek is, akik nem jutnak vagy jutottak nagy nyilvánossághoz. A rádió a fiatal felnőtteket szólítja meg – azokat, akik fogékonyak a magyar rádiós piacon zenei alternatívát nyújtó, minőségi zenére és a friss kulturális ajánlatokra, a filmtől az irodalomon át a kiállításokig, az internettől a könyvekig, a napi életvitelünkhöz igazítva.

Petőfi Rádió változatos zenei összeállítással Európa és a világ minden tájának legfrissebb és legizgalmasabb zenei kínálatát mutatja be.

A napi zenei összeállítás mellett tematikus műsoraival többek közt kulturális és filmes ajánlót, friss brit zenei és világzenei összeállítást, változatos és egyedi koncert-menüsort és az internetes kultúrát bemutató magazinműsort is kínál.

    

 

(forrás: MTVA)