A dance rádió a „hatalmat” okolja, amiért lekapcsolták az engedély nélküli adást. 

Hétvégén ismét lekapcsolták az engedély nélkül sugárzó Radio Face-t. Az adó a „hatalmat” okolja a történtekért.

Legutóbb tavaly októberben kapcsolták le a 88.1 MHz-en sugárzó rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársai, mivel nem rendelkezett a médiaszolgáltatáshoz szükséges engedélyekkel.

Aztán a Face 2011. november 21.-től újra sugározni kezdett. Akkor kerestük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Szóvivői irodáját, de nem kaptunk felvilágosítást, hogy az elektronikus zenét sugárzó rádió milyen jogalapon indulhatott újra.

Több, mint két hónap sugárzás után azonban most hétvégén ismét elhallgatott a fiatalok körében kedvelt rádióadó, mely a Facebook oldalán az alábbi tájékoztatást adta több, mint 105 ezer rajongójának:

„A Médiahatóság ma kikapcsolta a rádiót (…) sajnos nem bírja elviselni
 hogy van egy olyan rádió ami fiatalos,pimasz, szókimondó… Keressük a megoldást hogy FM-n is veletek lehessünk, de félünk attól hogy a hatalom mindent elkövet azért, hogy elpusztítsa a Face-t.”

A kalózadáshoz tulajdonosi szinten hivatalosan nem kötődő, de azonos névvel rendelkező Rádió Face Kft. nevű cég sikertelenül pályázott egyébként a jelenleg még a Rádió 1 által használt és a hamarosan átköltöző Juventus Rádió által megnyert 103.9 MHz-es frekvenciára Budapesten. A cég egy másik pályázatot is beadott a siófoki 92.6 MHz-re, ezt még nem bírálta el a Médiatanács.

A korábban a RiseFM, a Pont FM és a Budapest Rádió által is használt 88.1 MHz-es fővárosi frekvencia jelenleg még nincs pályáztatás alatt, ugyanakkor két „üresen álló” hullámsáv – a 92.9 MHz és a 96.4 MHz – tendere már az utolsó szakaszban van – hamarosan kiderül, hogy mely cégek indíthatnak médiaszolgáltatást ezeken a frekvenciákon. Ezekre a Rádió Face nem pályázott.

(RADIOSITE.HU)