Új műsorokat adnak, újabb három frekvencián hódítanak.  Szombathely és Kaposvár után Siklós és Szigetvár, majd Szeged a következő állomás, melyet a Lánchíd Rádió készül bevenni. Emellett erősödik a beszélgetős rádió imázs, három új műsor indul.

A hallgatói igényeknek és a hatósági követelményeknek „engedelmeskedve” tovább bővíti beszélgetős műsorrepertoárját a közéleti csatorna – mondta el a rádió főszerkesztője, Gajdics Ottó a Hír TV Paletta című műsorában.

A vezető hozzátette, a március 15-én 7 éves Lánchíd Rádió indulásakor arra esküdtek fel, hogy egy olyan értékrendet közvetítő adót hoznak létre, ami mentén milliók próbálnak élni és gondolkodni az országban. Kiemelte Horváth Ágnes műsorát, mely Családbarát médiáért díjat kapott.

Gajdics Ottó elmondta: három új műsoruk indul, a történelmi tematikájú Közös út a zsidó-magyar együttélés évszázadait veszi górcső alá, Az eltűnt béke nyomában az I. világháborút vizsgálja, a Drogteszt pedig egy preventív jellegű, szenvedélybetegek problémáival foglalkozó műsor lesz.

Három új frekvencia

Budapest, Székesfehérvár, Győr, a Balaton, Zalaegerszeg, Pécs, a nemrég indult Szombathely és Kaposvár, Dunaújváros, valamint Tatabánya után a múlt héten bekapcsolásra került a Lánchíd Rádió siklósi frekvenciája (FM 88.6) is, hamarosan pedig a szigetvári adás is elindul (FM 98.9), itt már az adóberendezést szerelik. A harmadik új adó – Szegeden – már az engedélyeztetés folyamatában van, itt a 100.2-n szól majd a talk rádió.

A rádió vételkörzeti térképét és frekvenciáit itt tekinthetik meg.

(RADIOSITE.HU)