Összesen 66 millió forint támogatást kaptak a helyi és körzeti rádiók. 

 

A helyi és körzeti rádiók 66 millió forinthoz jutottak a hír-,  sport- és magazinműsorok gyártására kiírt pályázat első fordulójában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa döntése értelmében – közölte az MTI-vel a hatóság szóvivői irodája csütörtökön.

A testület huszonnégy pályázó műsorainak készítését támogatta. A közlemény szerint a pályázati összegek odaítélésével a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása.

Mint írják, a közéleti műsorok támogatását célzó pályázatok évek óta népszerűek a médiaszolgáltatók körében. A Médiatanács ezért idén is meghirdeti a lehetőséget negyedéves időszakonként, hogy ezzel állandó forrást biztosíthasson a helyi és körzeti rádiók és televíziók számára.

A testület a helyi és körzeti médiaszolgáltatók számára 2012-ben összesen több mint egymilliárd forint támogatási keretet nyújt, ebből a hír- és magazinműsorok idei rádiós pályázati fordulóira 270 millió forint áll rendelkezésre. Az eheti döntéssel az első fordulóban 66,4 millió forintot osztottak ki.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati fordulók eredményeit honlapján is közzéteszi.

(MTI)