Utolsó fázisába ért a budapesti, agglomerációs és egyes helyi tenderek pályáztatása. 

Utolsó fázisába ért a budapesti, agglomerációs, egyes helyi és kisközösségi tenderek pályáztatása, hiánypótlást kért a médiahatóság minden esetben. A Roxy Rádió egykori frekvenciájáért már csak Andy Vajna cége van versenyben.
A Budapest 96.4 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázatán a Médiatanács elvégezte a beadott két ajánlat alaki vizsgálatát. Ennek eredménye szerint a hiánypótlás után az Andy Vajna-közeli Radio Plus Kft.-é alakilag érvényes pályázat, míg az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-é alakilag érvénytelen, tekintve, hogy a vállalkozás a hiánypótlási felhívás ellenére sem csatolt egy kötelező igazolást.

Fontos kiemelni, hogy egyes baloldali lapok hasábjain megjelent információkkal ellentétben a Budapest 96.4 egy kereskedelmi frekvencia, így tévedés, hogy ingyen működhet rajta a pályázati nyertes, ahogy az az információ is légből kapott, hogy 50% a magyar zenei kvóta ezen a jogosultságon. Az ezeket a fals információkat elhintő lap szerzője valószínűleg összekeverhette a Budapest 95.8 MHz pályázati feltételeivel a 96.4-ét – előbbi ugyanis tényleg egy ingyenes, közösségi frekvencia lesz, de nem 50, hanem 80%-os magyar zenei aránnyal. Erről itt írtunk bővebben.

A Médiatanács egyébként a 95.8-as körzeti frekvencia hasznosítására kiírt pályázat egyedüli jelentkezőjétől, a Favorit Masters Kft.-től is felvilágosítást és hiánypótlást kért ajánlatának tartalmi érvényességéhez. 

A testület a Dömös 104.9 MHz, a Gyál 98.9 MHz, a Pécel 91.7 MHz, a Piliscsaba 104.2 MHz, az Esztergom 97.4 MHz, a Vác 94.1 MHz és a Villány 100.9 MHz helyi frekvenciák hasznosítására pályázó vállalkozásokat hiánypótlásra szólította fel. Az Abádszalók 89.2 MHz helyi frekvencia hasznosítási pályázatára benyújtott két ajánlat alakilag már korábban érvénytelennek bizonyult, így a Médiatanács eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. A testület újrapályáztatja a frekvenciát.

A helyi kisközösségi frekvenciák hasznosítására szóló pályázaton beérkezett ajánlatok tartalmi vizsgálatának alapján szintén hiánypótlásra van szükség a Kulturális Életért Közhasznú Egyesülettől. Ők egy nyíregyházi jogosultságért indultak.

(RADIOSITE.HU)