A PestiSrácok úgy tudja, távozott Pető Zoltán, a Music Fm hírszerkesztője is. (Frissítve!)

A PestiSrácok értesülései szerint a HírTV, a Lánchíd Rádió, a Magyar Nemzet, az mno, valamint a Class FM után a Music Fm-et is elérte a Simicska Lajoshoz köthető politikai botrányok miatti felmondási hullám. Hivatalosan nem megerősített információk szerint most Pető Zoltán, a Music Fm hírigazgatója hírszerkesztője állt fel.

A Fidesz-közeliként aposztrofált hírblog úgy értesült, a Music Fm hírstábjának azt is utasításba adták, hogy keményen bele kell állniuk a politikába, amely a rádiónál azért is fordulat, mert eddig főként könnyedebb témákkal, bulvárhírekkel foglalkoztak a hírblokkjaikban.

Petőről egyik barátja úgy nyilatkozott a hírblognak, végképp betelt nála a pohár és a Simicska köreiből érkező új elvárásokkal nem tudott közösséget vállalni.

Mint ismeretes, Simicska Lajos viszonya az elmúlt egy évben igencsak megromlott a miniszterelnökkel. Pár hete médiaháborút hirdetett a Fidesz és Orbán Viktor ellen, melynek igen komoly politikai és médiatörténeti fejleményei vannak.

Közben a Music Fm 3 éves lett.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Music Fm kommunikációs ügynökségétől, amelyben a rádió reagált az általunk leírtakra. A közleményt most változtatás nélkül közöljük.
“A mai cikkükkel, mely a Music FM egyik munkatársának távozásával kapcsolatos, mindenképpen fontos tisztázni, hogy Pető Zoltán nem volt soha a rádió hírigazgatója, hírszerkesztőként dolgozott, ebben a minőségében adta be felmondását, amit nem indokolt meg. Hogy az érintett barátja mit állít és mit nem, és önök ezzel kapcsolatban mit fogadnak el és mit nem, az kettejük dolga, az igazság viszont az, hogy a Music Fm semmivel sem adott nagyobb teret az ominózus hírnek, mint azt tette bármely orgánum. A rádió fiatal-felnőtteket megcélzó műsorstruktúrája, hangvitele és zenei kínálata, alapvetően maga a rádió pedig az eredeti céljaitól, hogy tudniillik a 18-49-es korosztálynak nyújtson szórakozást, nem tér el, s továbbra is folytatja sikeres útját”.

(RADIOSITE.HU)