Lekapcsolták az „utolsó vidéki bástyát”, a debreceni adót is. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma délután lekapcsoltatta a Klubrádió hálózatos partnere, a Lokomotív Rádió kft. adását Debrecenben. A Klubrádió ezzel elvesztette utolsó vidéki frekvenciáját is.
A történteket követően a Lokomotív Rádió Kft. közleményt adott ki: „A Lokomotív Rádió Kft. tájékoztatja a közvéleményt, hogy lett volna törvényes megoldás a Klubrádió debreceni adásának folytatására”. 
A debreceni 93.5 MHz-es frekvencia lekapcsolásáról kiadott cinikus hangvételű közlemény így folytatódik: „a Médiatanács élt végtelen hatalmával, és lekapcsoltatta alárendeltjeivel a debreceni adót. Ezzel a lépésével súlyosan megsértette a sajtószabadságot és indokolatlanul fosztott meg a rádióhallgatás lehetőségétől több ezer debreceni hallgatót”.
A Klubrádió jelenleg kizárólag Budapesten és kb. 30 km-es körzetében – az FM 92.9-en -, valamint online és a Telekom interaktív tévé (műholdas és IPTV) hálózatán érhető el.

2010 előtt a nagyobb budapesti vételkörzet mellett jogosultsággal rendelkezett Tatabányán, Esztergomban, Veszprémben, a Balatonnál (két adópontról), Ajkán, Pápán, Debrecenben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Tiszafüreden és Abádszalókon is.

Az okokról és előzményekről készített összeállításunk ezen a linken érhető el.
(RADIOSITE.HU)