Mától Sopronban is szólnak – a Corvinus Rádió helyett. 

Budapest, Debrecen, Esztergom, Kiskőrös, Székesfehérvár, Szombathely, Vác és Veszprém után immáron Sopronban is hallható a Magyar Katolikus Rádió adása. Az egykor – középhullámon – országos egyházi csatorna a helyi Corvinus Rádió jogosultságát vette át.
A Dalos-hegyről sugárzott, 104.6 MHz-en elérhető adás nemcsak Sopronban szól: a frekvenciajogosultság adottságainak köszönhetően lefedi Győr-Moson-Sopron megye, illetve a Kisalföld szinte egészét, valamint hallható Vas, Komárom és Veszprém megye, a Csallóköz és Burgenland egyes településein is.
Ez az első frekvencia, melyen egy működő rádiót váltott a katolikus csatorna, a korábbi 8 frekvencián minden esetben pályázat útján kezdték meg a műsorszolgáltatást. A soproni adó a többitől eltérően egyelőre nem kapcsolódott hálózatba (illetve nem vételkörzet-bővítésként üzemel), önálló, 24 órás, részben helyben, részben Budapesten készülő műsort sugároz.
Rövidesen ismét bővül a rádió vételkörzete: már elnyert jogosultságokkal rendelkeznek Dunaföldváron, Kalocsán, Kaposváron, Mórott, Sárbogárdon, Tapolcán és Zalaegerszegen, de esélyesek egy pécsi és gyöngyösi frekvenciára is, ám ezeket még nem bírálta el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
Már működő frekvenciák:

Budapest – FM 102.1
Debrecen – FM 92.3
Esztergom – FM 92.5
Kiskőrös – FM 91.7
Sopron – FM 104.6
Székesfehérvár – FM 96.1
Szombathely – FM 107.4
Vác – FM 87.9
Veszprém – FM 94.6
Hamarosan induló sugárzás:

Dunaföldvár – FM 104.1
Kalocsa – FM 94.5
Kaposvár – FM 102.6
Mór – FM 89.0
Sárbogárd – FM 96.6
Tapolca – FM 101.8
Zalaegerszeg – FM 92.9
(Gyöngyös – FM 102.2)
(Pécs – FM 101.2)
A Magyar Katolikus Rádió egy közösségi jogosultsággal működő csatorna, így közösségi jellegű frekvenciákra pályázhat. A csatorna az analóg, földfelszíni sugárzás mellett elérhető a fővárosi DAB+ multiplexben, műholdon, a UPC és további, kisebb szolgáltatók kábelhálózatain és online is.

Az egyházi rádiót a legutóbbi, második negyedévi mérés szerint országosan, a 15 éven felüliek körében napi szinten közel 50.000-en hallgatták.

(RADIOSITE.HU)