Közösségi lesz a 95.8, kereskedelmi a 96.4. 

Kikerült a Médiatanács honlapjára a budapesti 95.8-as és 96.4-es jogosultság pályázati felhívás-tervezete, de meghirdettek egy villányi és egy abádszalóki frekvenciát is. Ezúttal a kereskedelmi-zenei jelleg dominál.

A két budapesti jogosultság közül a nagyobb elérésű, legutoljára az InfoRádió frekvenciaváltása előtt használt 95.8-at közösségiként, magyar zenei speciális karakterisztikával hirdették meg, a valamivel kisebb lefedettségű, korábban a Roxy Rádió által használt 96.4-es jogosultságot pedig 39.663.000 Ft+ÁFA éves alapdíjjal és jóval kevésbé kötött feltételekkel, kereskedelmi rádióként. A 95.8-ra vonatkozó feltételek más közösségi jogosultságokhoz képest könnyítettnek tűnnek, utóbbira pedig a felhívás-tervezet szerint inkább fiatalos rádiót várnak (mely a heti két órányi tematikus műsor elvárt jellegéből tűnik ki), minimális – napi összesen 30 perces – hírszolgáltatással, ami komoly versenyelőnyt jelenthet ebben a célcsoportban.

Az abádszalóki és villányi, pár ezres elérésű helyi frekvencia mindegyike kereskedelmi lesz, előbbi 80.000 Ft+ÁFA, utóbbi mindössze 65.000 Ft+ÁFA évente, legalábbis erre lehet licitálni a pályázat benyújtásakor.
A budapesti 95.8 MHz-es jogosultság alapdíja egyébként 82.095.000 Ft+ÁFA, de ennek csak a pályázat benyújtásakor fizetendő egyszeri díj miatt van jelentősége. Mindegyik most napvilágot látott anyag csak tervezet, a tényleges felhíváson még módosíthat a hatóság a közmeghallgatáson elhangzó észrevételek után, bár erre az eddigi gyakorlat alapján kevés esély van.
Mindkét budapesti frekvenciát már pályáztatták két évvel ezelőtt is, akkor a 96.4-re kiírt tenderen a néhai RiseFM-közeli Click Rádió Kft. és a Rádió1-közeli Rumba Rádió Kft. indult, ám az úgynevezett „Klub-szabály” miatt eredménytelen lett a pályázat. A 95.8-on viszont született nyertes, a Click Rádió Kft., adminisztrációs problémák miatt viszont bukta a már megnyert jogosultságát a cég.
(RADIOSITE.HU)