A 25 éves Juventus Rádió az első Magyar Filmhét stratégiai partnere.

A 25 éves Juventus Rádió az első Magyar Filmhét stratégiai partnereként egy héten át kiemelten foglalkozik a legújabb magyar filmes alkotásokkal. A Filmhét alatt a magyar filmszakma krémje fordul meg a rádió stúdiójában.

A filmvilág fenegyereke, Szabó Simon a Helló Budapest! vendégeként érkezett szerda reggel a Juventus Rádióba. Simon, aki már színészként és rendezőként is bizonyított, az első Magyar Filmhét kapcsán saját filmjei kulisszatitkaiba avatta be Esperes Ákos műsorvezetőt és a rádió hallgatóit. A Helló Budapest!-ben az is kiderült, hogy Simon a Papírrepülők, a Megdönteni Hajnal Tímeát és más sikerfilmek előtt már a Szomszédokban is szerepelt.
 
A Juventus Rádió Budapesti Arcok című műsorában a Filmhéten szereplő sztárrendezőkkel lehet egy órás beszélgetést hallgatni esténkként 21 órától. Fehér Mariann műsorvezető vendégül látta Pálfi György filmrendezőt, akinek legújabb filmjét, a Szabadesést mostantól láthatja a magyar közönség a mozikban. A Szabadesés a Karlovy Vary fesztiválon már bezsebelte a legrangosabb három díjat, most pedig a magyar közönséget készül meghódítani. A héten van a premierje Török Ferenc Senki szigete című legújabb filmjének. A várva várt bemutató után péntek este a Budapesti Arcok című műsorban lehet majd interjút hallani Moszkva tér rendezőjével.

Szintén a Budapesti Arcok vendége volt Fabricius Gábor, akinek – a torontói filmfesztivált is megjárt – Sintér című rövidfilmje is helyet kapott az első Magyar Filmhét programjában. Szerdán este a Juventus Rádióban mutatkozik be Reisz Gábor elsőfilmes játékfilmrendező, és megismerhetik a fiatal Visky Ábelt is, akinek két rövidfilmje is szerepel az első programban.  Csütörtök este Somogyvári Gergővel, a Riksaláz, című film rendezőjével beszélget Fehér Mariann. A Magyar Filmhéten látható hangulat-riportfilm a kelet-nyugati migrációról, reményről és csalódásról, hajtásról és lazításról szól.

A szerdánként jelentkező Juventus Premierben Kalácska Gábor a hallgatók kedvenc filmjeit elemzi ki a Filmhét programjából. A műsorban emellett visszaidézzük a nyitófilm a százesztendős Tolonc forgatásának, újrafelfedezésének és felújításának filmbe illő pillanatait is, miközben a Juventus hallgatók filmekkel kapcsolatos kérdésire is válaszolunk.

(RADIOSITE.HU)