ImageAugusztus 11.-e a Magyar Dal Napja a Szigeten és a radiocafé 98.6-on egyaránt. A fesztivál mínusz egyedik napján, a Nagyszínpadon, délután háromtól este tizenegyig az elmúlt öt évtized nyolcvan legjobb zenéje szól majd közel kétszáz elõadótól, a radiocafé 98.6 ma, reggel hattól este tízig csak magyar zenét sugároz – írja az EduCafé.

 
 
A Budapesten és hatvan kilométeres körzetében fogható kereskedelmi rádió így kívánja bemutatni hallgatóinak azokat a zenéket, melyeket az elmúlt években szinte kizárólag a radiocafé 98.6-on lehetett hallani és talán már egy kicsit mindenki elfelejtette õket – esetleg maguk a készítõik is.

A radiocafé 98.6 közel hat éve kiemelten foglalkozik a magyar zenékkel és a magyar zene feltörekvõ tehetségeivel. Az elmúlt években a kereskedelmi rádió jónéhány tehetségkutató versenyt bonyolított le, heti rendszerességgel jelentkezik Made In Hungary címû „magyarzenés" mûsora, a Music Café, mely a legfrissebb zenékkel, köztük kiemelten a magyar elõadókkal foglalkozik. A rádió mûködése során több tucat magyar elõadónak biztosított rádiós játszási lehetõséget, melyet korábban a mára közismert elõadók, zenekarok sehol nem kaptak meg.

A rádió zenei szerkesztõi (Nesta, Rob, Cyborg Templar) közel 2 000 magyar zenébõl válogatják ki a legjobbakat, melyeket hétfõn reggel hattól este tízig hallhatnak a radiocafé 98.6 hallgatói.

(forrás: EduCafé