Nyolcvanhat éves a Magyar Rádió, a rendszeres rádiós műsorszórás 1925-ben indult el. Nyolcvanhat éves a Magyar Rádió, a rendszeres rádiós műsorszórás 1925-ben indult el – adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

A rendszeres rádiós műsorszórás 1925-ben indult el Sercz Ede bemondó hangjával. Az első tíz évben kialakultak a Rádió állandó műsorai. Egyre gyakrabban álltak mikrofon elé neves költők, írók, művészek, tudósok mint Babits Mihály vagy Szentgyörgyi Albert. A harmincas években dúlt a rádióláz: Szaporodtak a helyszíni közvetítések. 1948-ban például Papp László londoni olimpiai mérkőzéséről tudósított Szepesi György. A század második felében sokszor a történelem alakította a Rádió műsorait: hadijelentések, harctéri hírek, propaganda beszédek hangzottak el a Bródy Sándor utcából.

1956-ban a forradalom egyik központi helyszíne volt az épület, innen szólt Nagy Imre beszéde is. Az 1960-as években a technikai újításoknak köszönhetően aranykorát élte a rádiózás. Egyre népszerűbbek lettek a hangjátékok, például a Szabó család.

A Magyar Rádió mindig is nagy szerepet játszott a kultúra közvetítésében és népszerűsítésében, bizonyára ezért is kapta meg nyolc évvel ezelőtt a Magyar Örökség díjat.

(forrás: MR1-Kossuth Rádió)