Február 13-a a Nemzetközi Rádió Nap.  Február 13-a a Nemzetközi Rádió Nap. Az UNESCO ünneplésre szólít fel – írja a Kreatív Online.

Egy 66 évvel ezelőtti napra emlékezve február 13-át hirdette ki a nemzetközi rádió napnak (World Radio Day – WRD) az UNESCO: 1946-ban pontosan ezen a napon indult el az ENSZ rádiója, a United Nations Radio.

Az UNESCO szerint a világnap jó alkalom arra, hogy a rádió értékeit hangsúlyozzák, hiszen ez az a médium, amelyik a hallgatók széles körét tudják elérni, ráadásul új technológiai megoldásokat is bevet.

A WRD-vel fel akarja hívni a figyelmet a rádiótársaságokra, azok nemzetközi együttműködésének fejlesztésére, és arra bátorítja a döntéshozókat, hogy álljanak elő információikkal, amiket a rádiókon– köztük a közösségi rádiókon – keresztül juttassanak el a hallgatókhoz.

A szervezet arra szólítja fel országok különböző nemzetközi, régiós és helyi rádiós-, civil- és médiaszervezeteit, hogy foglalkozzanak ezzel az eseménnyel.

Az UNESCO aloldala alaposan körüljárja a rádiótémát, például néhány történeti adatot közöl, statisztikákat mutat be, és rádiós idézeteket szedett össze. 

(forrás: Kreatív Online)