ImageImmáron tizenhárom csatornára emelkedett az Antenna Hungária DAB+ rendszerû digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzásának kínálata, amely mától a Juventus Rádió programjával bõvült.

 

Az Antenna Hungária DAB+ rendszerû digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzása – amely Budapest és környékén közel 3 millió magyar állampolgár számára elérhetõ – mától kibõvült a Juventus Rádió mûsorával, ezáltal a sugárzott csatornák száma tizenháromra emelkedett. A kísérleti szolgáltatás már négy magyar közszolgálati és hat magyar kereskedelmi csatornát kínál kiváló minõségben, a továbbra is elérhetõ három svájci adó mellett.

„Aki a rádiózással egy kicsit is foglalkozik, az nem hagyhatja figyelmen kívül annak digitális fejlõdési irányait sem. Mivel fejlõdésorientált rádió vagyunk, nem szeretnénk kimaradni ebbõl a lehetõségbõl sem. A DAB+ kísérleti üzemben tesztelhetjük magunk is ezt a mûsorszórási technológiát, ugyanakkor lehetõségünk lesz hallgatóink és partnereink felé is bemutatni a digitális rádiózást” – tette hozzá Laczkó Endre, a Juventus Rádió vezérigazgatója.

„Örülünk annak, hogy a kísérleti sugárzásban elérhetõ programok száma tovább bõvült, a sikeres rádiós átálláshoz a tartalomszolgáltatók aktív részvétele is szükséges a digitális platformon. Bízom benne, hogy a közeljövõben a rádiós partnerek – akár meglévõ, akár újonnan elindítandó tematikus tartalommal – szerzõdött félként is meg tudnak jelenni a DAB+ kínálatban. Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a rádiós tartalom hosszú távon történõ megjelenése a DAB+ platformon további kedvezõ folyamatokat indít el az elérhetõ készülékek számát, árfekvését, ezáltal a kereslet növekedését illetõen” – mondta el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

(forrás: Antenna Hungária, Juventus Rádió)