ImageKit érdekel még a másik véleménye? A Pro és kontra olyan, vasárnaponként 11.30-kor jelentkezõ mûsor, amelyben a kultúráról igenis vitatkoznak. A felelõs szerkesztõ Mészáros Sándor – írja az MR1.

 

 

 

A vitakultúra romlásáról vagy hiányáról panaszkodni szokás. Az egész média egyre ritkábban vállalkozik a vitatkozásra, emiatt az irodalomról, színházról, filmrõl és a képzõmûvészetrõl való beszéd is lassan átcsúszik rejtett PR-tevékenységbe – az olvasóközönség és a rádióhallgatók pedig elszoktak a szellemi vitáktól. Mûsorunk e hallgatást akarja megtörni: nem igazságosztás a célja, hanem erõs értelmezési ajánlatok és a vélemények ütköztetése. Vagy egyszerûbben: odafigyelni a másik véleményére.

Az elsõ adásban a világhíres Harry Potter könyvekrõl, a jelenségrõl vitatkoznak Szilágyi Zsófia és Keresztesi József irodalomkritikusok, a mûsort a felelõs szerkesztõ, Mészáros Sándor vezeti. Az adás második részében, A hónap felfedezettje rovatunkban Térey Jánossal, az AB-AEGON díjas költõvel-drámaíróval hallhatnak beszélgetést.

A Pro és kontra újabb adásaiban vasárnap délelõttönként a film (Hungler Tímea szerkesztésében), a képzõmûvészet (Sebõk Zoltán) és a színház (Tompa Andrea) világának vitás jelenségeirõl hallhatnak majd beszélgetéseket.

(forrás: MR1