ImageA Rádió pályázatot nyújtott be digitális multiplexek üzemeltetésére, a hírközlési hatóság azonban az Antenna Hungariát hozta ki gyõztesnek. Ezt a döntést támadta az MR – írja a hirszerzo.hu

A Fõvárosi Ítélõtábla idõ elõttiségre hivatkozva elutasította a Magyar Rádió Zrt. beadványát, amellyel a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) digitális multiplexek (digitális földfelszíni televízió- és rádióadás) üzemeltetésére kiírt pályázatának eredményét támadta meg. 

Márton György, az NHH szóvivõje a hírt megerõsítette. 

A rádiós és televíziós multiplex pályázatokat az Antenna Hungária nyerte, a digitális multiplexek üzemeltetési szerzõdéseit pedig pénteken írták alá az NHH és az AH képviselõi. A rádiós programcsomag üzemeltetésére a Magyar Rádió is pályázott. 

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex pályázat eredményét. Akkor azért fordultak a Fõvárosi Ítélõtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió mûsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította". 

A közrádió részletes jogi és mûszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fûzött mellékletek együttes terjedelme megközelítõleg 500 oldal.

(forrás: Hírszerzõ)