ImageHat társaság verseng a két országos rádiós koncesszióért, a jelenleg a Danubius és Sláger Rádió által használt sávokra 4-4 pályázó adta be a pályázatát ma délutánig, az ORTT közleménye szerint. A Danubius Rádió Mûsorszolgáltató Zrt. és a Rádió1-közeli Zene Rádió Országos Kereskedõház Zrt. mindkét jogosultságra pályázott.

A jelenleg a Danubius Rádió által használt jogosultságra pályázó társaságok listája és székhelye:

1. Danubius Rádió Mûsorszolgáltató Zrt.    
1138 Budapest, Váci út 141.

2. ADVENIO Mûsorszolgáltató Zrt.
1089 Budapest, Üllõi út 102.

3. Zene Rádió Országos Kereskedõház Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58/B.

4. Rádió Juventus Mûsorszolgáltató Zrt.
1135 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84.

A jelenleg a Sláger Rádió által használt jogosultságra pályázó társaságok listája és székhelye:

1. Danubius Rádió Mûsorszolgáltató Zrt.
1138 Budapest, Váci út 141.

2. FM1 Konzorcium
1036 Budapest, Lajos u. 74-76.

3. Sláger Rádió Zrt.
1011 Budapest, Fõ utca 14-18.

4. Zene Rádió Országos Kereskedõház Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58/B.

Mindegyik társasághoz köthetõ egy-egy jelenleg is mûködõ rádió, az országos frekvenciákat használó Danubius és Sláger Rádión kívül ismerõs lehet még a Rádió Juventus Mûsorszolgáltató Zrt., akik a Juventus Rádiót üzemeltetik, valamint korábban említettük a Zene Rádió Országos Kereskedõház Zrt.-t, akik székhelye megegyezik a Rádió1-et mûködtetõ társaságéval. A hazai és dán befektetõbõl álló Advenio Mûsorszolgáltató Zrt.-t a napokban hozták létre a Budapesten fogható Lánchíd Rádiót mûködtetõ cég tulajdonosai, valamint indították meg a klasszradio.hu domain regisztrációját, így elképzelhetõ, hogy Klassz Rádió néven adták be pályázatukat. Az FM1 konzorciumhoz pedig a radiocafé-t tulajdonló Est Média Group köthetõ, hiszen az õ székhelyük is egyezik.

Az ORTT legkorábban november 4-i ülésén dönthet a két nyertesrõl, a gyõzteseknek november 19-én éjféltõl kell megkezdeni a sugárzást.

(Radiosite összeállítás)