Különleges műsorokkal tiszteleg ma a Kossuth Rádió névadója előtt. 

Különleges műsorokkal tiszteleg ma a Kossuth Rádió, névadója, Kossuth Lajos születésének 212. évfordulója alkalmából. Egész nap érdemes hallgatni a rádiót, mert időről-időre felvillantják Kossuth Lajos életének legfontosabb eseményeit. Készülnek Monokon is a kormányzó egykori szülőházánál.
Hamarosan kezdődik az ünnepség Monokon, Kossuth Lajos szülőháza előtt. Az évfordulón idén is rengeteg vendéget várnak a múzeumban. Az összes kiállítást ingyenesen lehet megtekinteni, és a szervezők színes programokkal is készülnek.„Nagyon szép ünnepséggel készülünk, az óvodások, az iskolások, a Kossuth népdalkor és esetleg meghívott művészek, szónokok jelenlétével” – mondta Györgyné Újvári Mária közművelődési referens. 
A közmédia is minden évben tematikus nappal emlékezik meg az évfordulóról. Az egész napos műsorfolyamban történészek és irodalmárok is megszólalnak, és autentikus Kossuth dalok is felcsendülnek.

„Az idei évben kiemelkedik az a montázssorozat, amely végigvonul majd a Kossuth Rádió egész napján, és felvillantja Kossuth Lajos életének legfontosabb eseményeit, kezdve a gyerekkortól egészen a száműzetésig” – közölte Pásztor Zoltán, a rádió intendánsa. A stúdióbeszélgetések mellett élő kapcsolásokkal is várják a Kossuth hallgatóit, és pénteken elhangzik majd Kossuth Lajos egyik, fonográffal felvett eredeti beszédtöredéke is.
(RADIOSITE.HU)