Az érdi 101.3-at bukták, átköltöznének a Lakihegy Rádió szigetszentmiklósi frekvenciájára. 

Az érdi 101.3-at bukták, átköltöznének a Lakihegy Rádió szigetszentmiklósi frekvenciájára. Érden közben a városi tévé indíthat rádiót.
Az érdi 101.3 MHz-es frekvencián sugárzásra jogosult Promotion Service Kft.-nek – mely a Rádió 6-ot üzemelteti – február 24-én lejár az engedélye. A frekvenciát újrapályáztatták, a Rádió 6 azonban a kereskedelmi hasznosításra kiírt tenderen alul maradt: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft.-t nyilvánította nyertesnek.
Az erdioldal.hu információi szerint nem szűnik meg a Rádió 6, a csatorna ugyanis együttműködést tervez a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádióval, de szakmai körökben az is felmerült, hogy az új érdi nyertes is nyitott a közös sugárzásra. A Rádió 6 tulajdonosa a százhalombattai önkormányzat, melynek képviselő-testülete felhatalmazta a cég ügyvezetőjét a Lakihegy Rádióval való tárgyalások megkezdésére – teszi hozzá a lap.

Amennyiben az előbbi verzió valósul meg, tehát a Rádió 6 a Lakihegy Rádió szigetszentmiklósi (FM 107) frekvenciájára költözik, a probléma annyi, hogy az a jogosultság nem fedi le úgy Százhalombattát, ahogy azt az érdi sávon a hallgatók megszokhatták – Érd pedig szinte teljesen kimarad a sugárzási körből -, így szükség lehet a műszaki paraméterek módosítására, ez azonban egy hosszú folyamat, sok korláttal.

Eközben a néhai Best Of Rock Rádió százhalombattai frekvenciája (FM 88.4) üresen áll, és egyelőre nincs hír a pályáztatásáról.

(RADIOSITE.HU)