Klubrádió: nem a rádió tartozik a médiahatóságnak, hanem fordítva. 

A Klubrádió és hálózatos partnerei szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa lassan egy éve nem tesz eleget a jogerős ítéletekben rögzített kötelezettségeinek, ezzel pedig sokmillió forintos kárt okoz a rádióknak. Közlésük szerint nem a rádiók tartoznak a Médiatanácsnak, hanem épp fordítva.
A Médiatanács pénteken arról tájékoztatta az MTI-t: a Klubrádió tulajdonosa a gyöngyösi frekvencia után egy éve, a kecskeméti és a debreceni hullámhossz után pedig több mint egy éve nem fizeti a frekvenciahasználati díjat, és ha a továbbra sem tesz eleget ezen kötelezettségének, azt a Médiatanács nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.
A Klubrádió a debreceni Lokomotív Rádió Kft.-vel, valamint a kecskeméti Partner Rádió Kft.-vel közös közleményében hétfőn azt írta: itt az ideje, hogy a Médiatanács megadja a tartós közösségi frekvenciaengedélyt a Klubrádiónak, és megteremtse a versenysemlegesség elve alapján a hálózatbővítés lehetőségét számukra. Megjegyezték: eddig a Klubrádió hét vidéki adójának megszűnését okozta a Médiatanács „áldatlan” tevékenysége.
A Klubrádió és hálózatos partnerei közlésük szerint harmadik éve érzik folyamatosan saját bőrükön „annak az áldatlan tevékenységnek a konzekvenciáit, amelynek kizárólagos célja a Klubrádió elhallgattatása, tönkretétele”.
Közleményükben emlékeztetnek arra: eddig hat alkalommal született a Médiatanácsot elmarasztaló ítélet, ezek közül három jogerős. „Ezek legfőbb közös eleme a Médiatanács jogellenes, a törvényi előírásokat semmibe vevő tevékenységének következetes rögzítése”, azzal együtt, hogy a hatóság éppen ezeket a rendelkezéseket veszi rendszeresen semmibe, szabotálja azok végrehajtását, önmagát a törvényeken felül helyezve – fogalmaztak.
Mindezek ellenére a Lokomotív Rádió Kft. és a Partner Rádió Kft. nem indított azonnal kártérítési pert a hatóság ellen, hanem egyeztetést kezdeményezett vele, a hatóság azonban erre nem reagált, hanem médiakampányt indított ellenük – szerepel a kommünikében. A rádiók szerint a hatóság tudatos és súlyos diszkriminációt alkalmaz velük szemben.
(MTI)