ImageAz Országgyûlés hétfõn kiegészítette a médiakuratóriumok elnökségét és az Országos Rádió és Televízió Testületet. A döntésre azért volt szükség, mert az SZDSZ delegáltjai május elsejétõl – a párt koalícióból való kilépésétõl – az ellenzéki oldalhoz tartoznak, így a törvény alapján a közmédiumok kuratóriumi elnökségében, illetve az ORTT-ben ismét egyensúlyba kell hozni a két oldal létszámát – írja az MTI nyomán az e-MaSa.

 

A döntés alapján a most tíztagú testületek közül a Magyar Rádió és a Magyar Televízió kuratóriumi elnöksége 14-14, a Duna Televízióé pedig 12 fõsre duzzad, az ORTT-be pedig egy plusz tagot választottak. A médiatestületek kibõvítésével a Fidesz és a KDNP nem ért egyet.

A Magyar Rádió és a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségének kibõvítésével a Fidesz és a KDNP nem ért egyet; az ORTT új elnökségi tagjára és a Duna Televíziót felügyelõ Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége kiegészítésére igennel szavazott. Az ORTT új elnökségi tagjának Gyuricza Pétert választották meg.

A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségébe Kocsis András Sándort, Egri Oszkárt, Hortobágyi Évát és Nagy Balázst választották. A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségében új tag lett Bereczky Lóránd, Hábetler Helga, Madaras Péter és Bölcskey Károly.

A Duna Televíziót felügyelõ Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségébe Takács Ildikót és Halák Lászlót választották meg új tagnak.

(forrás: e-MaSa