ImageA nyári szünet után szombaton délután kezdõdnek el újra a koncertek a Magyar Rádióban. Elsõként a Klasszikus és Jazz sorozatban mutatkozik be Fábry Boglárka vibrafon- és marimba mûvész az MR 6-os stúdiójában – írja az e-MaSa.

Az MR3-Bartók Rádió szervezésében szeptemberben Ábrahám Márta (hegedû), Bársony Péter (brácsa), Rohmann Ditta (cselló), Nagy Péter (zongora), az Egri Monika-Pertis Attila zongoraduó, Komlósi Ildikó (ének) és sokan mások lépnek fel a Márványteremben. A tavaly megszokottól eltérõen ebben az évadban csütörtökönként kora este jelentkezik a népszerû koncertsorozat.

Az egyedi hangulatú, jó akusztikájú teremben az MR3-Bartók Rádió hangfelvételeket is készít, amelyet a koncertet követõ hétfõn tûz mûsorára. Újra indul az elõzõ hangversenyévadban megismert, és sokak által kedvelt Zenebeszéd-sorozat is az MR 6-os stúdiójában.

Az elõadásokon a muzsikusokkal együtt ismert zenetörténészek várják zenés interaktív utazásra a közönséget. A Fiatal mûvészek pódiumán szeptemberben Licsák Attila, az MR3-Bartók Rádió 2009-es Országos Zongoraversenyének II. díjasa játszik.


(forrás:
e-MaSa)