Elindult a Tisza-tó Rádió és a Campus Rádió. 

Megkezdte működését a Tisza-tó Rádió Tiszafüreden és vonzáskörzetében, valamint Friss helyett Campus Rádió néven szól tovább a debreceni egyetemi csatorna.
A Tisza-tó régióban végre megszületett egy olyan médium, amely átfogó kommunikációt biztosít a térség lakóinak, vállalkozásainak és önkormányzatainak – jelentette ki Fazekas Sándor Tiszafüreden – tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.
A vidékfejlesztési miniszter szerint fontos a helyi média, és egy regionális rádiónak különösen komoly szerepe van a Tisza-tó térségének információáramlásában. Bár a környező településeken több országos frekvencia is elérhető, ám egy helyi rádió sokkal közvetlenebb, személyesebb módon adhatja elő a környezetében történt eseményeket. Számos olyan dologról számolhat be, ami az itt élő emberek számára rendkívül fontos, ám egy országos médium nem tulajdonít neki jelentőséget. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Tisza-tó és térsége még számtalan lehetőség és kihívás előtt áll. Abban, hogy ez a környék sikeresen vegye az akadályokat, óriási szerepe lesz annak, hogy a települések képesek lesznek-e közösségként reagálni a kihívásokra. Ennek a gondolkodásnak a kialakítására kiváló eszközöket rejt magában a Tisza-tó Rádió.
A korábban működő Tisza-tavi rádió évekkel ezelőtt megszűnt. Az általa visszaadott frekvenciára hét évre szóló szerződést kötött a Tisza-tó Rádiót üzemeltető magyar cég a Médiahatósággal. Az új stúdió technikai felszereltsége mindenben megfelel a modern kor elvárásainak. A csatorna 10 főből álló, fiatalos és dinamikus csapattal kezdte meg működését.
A kereskedelmi Tisza-tó Rádió a 88.7 MHz-en fogható Tiszafüreden és 30-40 km-es körzetében.
Frissből Campus
Nevet változtatott a közkedvelt debreceni rádió. A névváltoztatás mögött a tulajdonos szándéka szerint a Debreceni Egyetemhez való szorosabb kötődés kifejezése áll – írja a Cívishír.
 
 
A Friss Rádiót magánszemélyek alapították 2002-ben; a rádió 2002. január 7-én indult el. Egy évre rá a városnak rádiózni támadt kedve és megvette a rádiót. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2003-tól 2008-ig próbálkozott már a rádiózással a Friss Rádión keresztül, ám akkor végül eladták a gazdasági társaságot.
Azóta a Friss Rádió tulajdonosa a Debreceni Campus Kft. A rádiót közvetlenül üzemeltető Friss Rádió Nonprofit Kft. 2013. március 6-án nyerte el újabb 7+5 évre a közösségi jogosultságot.

Campus Rádió a 90 MHz-en hallgatható a város 20 km-es körzetében.

(RADIOSITE.HU)