A Rádió Szentesnek annyi, a Rádió 1 és az Aktív Rádió terjeszkedett.  delmagyar.hu értesülései szerint nem jelentkezett a Rádió Szentes saját frekvenciájára a Médiatanács frekvenciapályázatán. Helyén a Rádió 1, vagy egy helyi cég műsora szólalhat meg. Előbbi közben elindult Zalaegerszegen, a szolnoki központú Aktív Rádió pedig Karcagon terjeszkedett.

Az önkormányzati tulajdonban álló Rádió Szentes akart ugyan indulni, ám a delmagyar.hu-nak nyilatkozó Csorba Gyula, Szentesi Önkormányzat médiafelelőse szerint az új médiatörvény korlátozó rendelkezéseiből adódóan önkormányzati tulajdonban lévő cégek nem indulhatnak frekvenciapályázatokon. Csorba tájékoztatása szerint Szentes nem mondott le arról, hogy jelen legyen egy saját rádióval az éterben, így keresni fogják az együttműködés lehetőségét a nyertes pályázóval. 

A szentesi 106.1 MHz-es frekvenciára egyébként a balatoni Rádió 1-et üzemeltető Life Essence Kft. és egy helyi cég, a Kultúr-Média Kft. adott be pályázatot.

Lassan az egész országban szól a Rádió 1

19. frekvenciáját indította el a budapesti központú hálózatos kereskedelmi rádió tegnap Zalaegerszegen. A 95.1 Rádió 1 követi az eddigi hálózatos modellt, délután 2-től másnap délelőtt 10-ig központi műsor szól, helyi reklámblokkokkal, 10-től 14-ig pedig a helyi adás, helyi információkkal és kívánságműsorral.

Reggel 6-tól 10-ig a Kukoriban félóránként válik le a központi adásról a zalaegerszegi, ilyenkor a reklámok mellett helyi híreket sugároznak.

A 95.1 Rádió 1 Zalaegerszeg harmadik helyi kereskedelmi rádiója, mely a fiataloknak és a fiatalos felnőtteknek szól, kínálatában „igazi mai slágerek” hallhatóak.

Két konkurense a Kaposvárról üzemeltetett – 18-49 évesekre pozicionált – N-Joy Rádió, illetve a fiatal célcsoportnak sugárzó, a European Hit Radio hálózat tulajdonában álló, Lettországból irányított Egerszeg Rádió

Megszólalt az Aktív Rádió Karcagon!

A korábban a Gold FM által használt, majd évekig „üresen álló” frekvencián csütörtökön szólalt meg az eddig csak Szolnokon, Tiszakécskén és vonzáskörzetükben fogható Aktív Rádió.

A szolnokról működtetett frekvencián jelenleg tesztadás szól, 2 héten belül ígéretük szerint már a meglévő frekvenciáikkal hálózatban szól a műsor.

A karcagi Aktív Rádió a 93.8 MHz-en hallható.

(RADIOSITE.HU)