Image Tovább folytatódnak az összecsapások Nyíregyháza két vezetõ kereskedelmi rádiója között. Ezúttal (is) az immár a szomszédos megyékben is megjelenõ Gold FM Rádió intézett támadást a helyi vetélytárs, Sunshine ellen. A hír bombaként robbant: a Gold Fm Rádiót is birtokló Advertum Kft. tulajdonába került a konkurens adó is.

 

A cég tájékoztatása szerint "a Gold FM mellett már a Sunshine Rádió is az Advertum Kft tulajdonába került. Az értékesítés eredményeképpen egységesebbé válhat a nyíregyházi médiapiac, hiszen a két legkedveltebb rádiós márkanév immár az Advertum Csoport értékét növeli" – állt a közleményben. A 99,4 MHz-en sugárzó Sunshine azonnal cáfolta az eladásukról szóló híreket. Tudatták, hogy a "rádiót és a rádióhoz kapcsolódó összes jogot, köztük természetesen a reklám-értékesítési jogot is, a Sunshine Rádió Kft. birtokolja". A helyzet kulcsa azonban az, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen egy ma már csak interneten hallgatható rádióállomás is ugyanezt a nevet használja, vagyis a csoport nem az "éteri" Sunshine-t vásárolta meg, hanem csak a szintén Sunshine névre keresztelt webrádiót. 

A BB Produkció Kft. által mûködtetett, hivatalosan Sunshine Rádió Nyíregyháza néven nyilvántartásba vett adó a szükséges jogi lépéseket megtette, mivel a félreérthetõen szövegezett közlemény mind a hallgatókat, mind a hírdetõket megtéveszthette, ezzel egyidejûleg pedig a rádió ellen folytatott lejárató kampány felhagyására szólította fel az érintett céget.

(radiosite.hu összeállítás – Beat)