A rádió márciusban szól majd az FM 98.1-en. Ideiglenes engedélyt kért a Kék Duna Rádió az esztergomi FM 98.1-re. A csatorna márciusban szól majd a Duna menti városban.

A Médiatanács határozata szerint február 28. és március 28. között sugározhat a Kék Duna Rádió FM 98.1 elnevezésű szolgáltatás.

A szóban forgó helyi frekvencia hasznosítására kiírt pályázati eljárás – a Kék Duna ideiglenes engedélyétől függetlenül – egyébként nemrég kezdődött. A korábban a Klubrádió által használt jogosultság kereskedelmi formában pályázható, és 19.000 fő elérésére alkalmas.

Pár évvel korábban a Kék Duna Rádió a régió egyik legnagyobb és leghallgatottabb rádiója volt, győri, tatabányai, komáromi és esztergomi vételkörzetekkel. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a jogosultságaik lejárta után azonban a győri (FM 91.5) frekvenciát nem pályáztatta meg, a komáromit (FM 90.5) a Forrás Rádió vihette el, a tatabányai (FM 107.0) és esztergomi jogosultságot (FM 92.5) pedig közösségi jelleggel írták ki, így a – közben Mosonmagyaróvárra és Székesfehérvárra sikeresen pályázó – csatorna addigi vételi körzete jelentősen lecsökkent, illetve átalakult.

(RADIOSITE.HU)