Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek – és most már rockrádió is. 

Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek – és most már rockrádió is, kedden indul ugyanis a várva várt Rádió Rock a 95.8-on. Ismerős nevek ülnek mikrofonhoz, 81% lesz a magyar zene, a csatorna célkitűzése pedig az, hogy „a rockzene visszakapja azt az elismerést és rangot, amit megérdemel”.
A Széchenyi-hegyi adótoronyról 2 kilowattal sugárzott műsor körülbelül a főváros 80 kilométeres körzetében teszi elérhetővé majd a csatornát, de egy korábbi interjúban a rádió tulajdonosa nem zárta ki a későbbi terjeszkedés lehetőségét sem. Addig az ígéretek szerint a Rádió Rock természetsen online is fogható lesz.
A 95.8 MHz-re kiírt, minimum 80%-os magyar zenei aránnyal pályázható közösségi tenderen az egyetlen induló, a Favorit Masters Kft., Németh Gábor (P. Mobil, Dinamit, Skorpió), Vörös István (Prognózis) és Andrási Beáta közös vállalkozása nyert tavaly év végén – ez adhatott zöld utat a rég megálmodott, elsősorban a hazai rockzenét népszerűsítő rádiónak.

A csatorna programigazgatója a korábban a Sláger Rádió zenei vezetőjeként, illetve a Juventus Rádió és Neo FM programigazgatójaként tevékenykedő Kalácska Gábor lesz, a marketingért és sales-ért pedig az előtte szintén Juventus-os Moziesik Barbara felel majd.

A rádió műsorvezetői között lesz a Class FM-től átigazoló Kovács Áron, a néhai Sláger Rádió kellemes esti hangja, Vas Maya, Csizinszky Éva, Barabás Bea, Bűdi Szilárd, Gazdag Tibor és a legendás Nagy Feró.

A médium közleménye szerint egyébként küldetésüknek tekintik a magyar rockzene ápolását, a műfaj értékeinek megőrzését és továbbadását. Ígéreteik szerint teret adnak majd azoknak az előadóknak is – korosztálytól függetlenül -, akik eddig nem kaphattak megszólalási lehetőséget a hazai médiában.
A Rádió Rock pontban kedd éjfélkor rajtol. A szlogen: „Minden, ami rock”.
(RADIOSITE.HU)