Zavarhatta volna a futamot, ezért azonnal kikapcsolták és elkobozták a házilag barkácsolt adóberendezést. 

A hétvégi magyar Forma 1-es futamon ezúttal is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakemberei gondoskodtak az esemény biztonságos lebonyolításához szükséges rádiós hírközlési rendszerek megfelelő működéséről, és a frekvenciasávok biztosításáról. Az eseményen egy kalózrádió lekapcsolása és a nem szabványos DECT telefonok ügyében is intézkedtek a hatóság munkatársai.
Az NMHH szakemberei az idei futamon a szokásos zavar- és iránymérő gépkocsin kívül, egy korszerű mérőrendszerrel is készen álltak a lehetséges rádiótechnikai problémák felderítésére és megoldására.

A verseny alatt a rádiós rendszerek zavarmentes működése elengedhetetlen a 
tévés közvetítések lebonyolításához és a csapatok belső kommunikációjához egyaránt, de saját, védelmet igénylő rádiófrekvenciát használnak a közönség biztonságáról gondoskodó egységek is. Egy-egy frekvencia engedély nélküli használata vagy egy meghibásodott, illetve nem megfelelően működő rádió berendezés komoly veszélyhelyzetek kialakulásához is vezethet.
 
 

Az NMHH munkatársai már a futam elején bemértek egy engedély nélküli, kalóz 
műsorszóró adót, mely a versenypálya mellett zenés műsort sugárzott, és a frekvenciasáv illegális használatával zavarta a készenléti egységek biztonságos kommunikációját. A mérőrendszer segítségével néhány perc alatt sikerült meghatározni a rádióadás helyét. A házilag barkácsolt és a helyszínen üzembe helyezett műsorszóró kalózadót a hatóság munkatársai azonnal kikapcsolták és elkobozták.

A futamon a versenyző csapatok rádiós eszközeivel is akadtak gondok. A 
hatóság szakemberei több csapatnál is észleltek olyan vezeték nélküli, elsősorban Amerikában használt DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) telefonokat, melyek használata nem engedélyezett Európában. Mivel ezek a berendezések jelentősen zavarták volna a körzet mobiltelefon-szolgáltatásait, ezért a hatóság a rádiós eszközök helyszíni használatának mellőzésére kérte a csapatokat.
(RADIOSITE.HU)