Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója december 13-án újabb rekordot döntött.  Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója december 13-án újabb rekordot döntött. Ezúttal jótékonyságból. Miután Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a Morning Show-ban felhívta a hallgatók figyelmét a szervezet égisze alatt éppen zajló Adventi Pénzadománygyűjtő akcióra, a 1353-as adományvonal történetében példátlan mennyiségű, 50 ezer hívást regisztráltak alig két óra alatt.

A népszerű reggeli show műsorvezetői, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri a felhívás elhangzása után felváltva biztatták a hallgatókat az adományozásra, hangsúlyozva, hogy egyetlen hívás csak 250 forint, de a Segélyszervezeten keresztül  ebből a kevésből is kézzelfogható segítség lesz: például egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak.
 
„Számunkra is meglepetés volt, hogy hallgatóink ilyen rövid idő alatt, ilyen nagy számban csatlakoztak a felhíváshoz. Az alig két óra alatt regisztrált 50 ezer hívás azt jelenti, hogy rajtunk keresztül több mint 12 millió forint gyűlt össze, azaz percenként 414 telefonáló 104 ezer forintot adományozott. Köszönjük mindenkinek, aki ehhez a jótékonysági rekordhoz hozzájárult, nagyon büszkék vagyunk a közösen elért eredményre. Példát mutattunk az országnak emberségből, nagyon sok rászorulónak tesszük szebbé az ünnepeket.” – fogalmazott Vadon Jani, a Morning Show népszerű műsorvezetője.
 
 A 3 műsorvezetőnek és a hallgatóknak a példátlan összefogásért Kokó mondott köszönetet. A gyűjtés jelképét, 4 olyan mézeskalács-szívet ajándékozott a Class FM-nek, amelyet a segélyszervezet szolnoki átmeneti otthonában élő családok készítettek.

(RADIOSITE.HU)