ImageJogerõsen is megnyerte az egyik korábbi adójának neve kapcsán indított védjegypert a Magyar Rádió (MR) – tájékoztatta Such György, a közmédium elnöke kedden az MTI-t – írja az e-MaSa.

 

 

A múlt héten, a Fõvárosi Ítélõtáblán meghozott másodfokú döntés kihirdetése után az alperes, egy gödöllõi adó jogi képviselõje közölte, ismét tárgyalást kezdeményeznek az egykori Calypso rádió nevének használatáról – közölte Such György. Korábban már visszautasítottak egy ilyen megkeresést; „várjuk az újabb ajánlatot” – tette hozzá.

Elsõ fokon február 25-én nyerte meg a fél évvel korábban indított pert a Fõvárosi Bíróságon a Magyar Rádió; az ítélet szerint a Gödöllõn mûködõ Calipso Rádió neve túlságosan is hasonlít az MR által még az 1980-as években indított Calypso nevû adóéra. 

B. Tóth László, aki az „Y-os” Calypso fõszerkesztõje volt, tavaly áprilisban azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a Calypso rádió márkanevét és a brand összes elemét õ találta ki, ezért senkitõl nem kellett engedélyt kérnie a Magyar Rádió csatornájának újraindítására; ám végül mégis engedélyt kért. Viszont a Magyar rádió az engedélyt nem adta meg, mondván a digitális átállás után lehet, hogy újraindítja a Calypsót.

(forrás: e-MaSa)