ImageAz elmúlt napokban üzemelte be az Orlan internetszolgáltató a Lakihegy Rádióban a szélessávú internet szolgáltatását. Az együttmûködésnek köszönhetõen a Lakihegy Rádió szigetszentmiklósi adása 160 kbit/sec, míg a budaörsi adás 256 kbit/sec tömörítéssel CD minõségben hallgatható.

Hamarosan elindul a térségben egyedülállónak számító interaktív portál is, ahol dalokat kérhetnek, elõadókról és dalokról kaphatnak információt a hallgatók. Egyebek mellett jelentõs mennyiségû hírt és programajánlatot is elhelyeznek majd – mondta a Lakihegy Rádió programigazgatója.

Pintér Dániel kiemelte: az utóbbi idõben jelentõs mennyiségû visszajelzést kaptak e-mailben és sms-ben egyaránt! Ezekbõl kiindulva kezdték az internetes adás fejlesztését. Többek jelezték, hogy egy bizonyos hallgatói szám felett már akadozik az internetes adás – ahogy mondják – bufferel. A COMposeIT web szolgáltató ezért olyan fejlesztéseket eszközölt, amelyek lehetõvé teszik, hogy egy idõben akár ezren is tudják az interneten hallgatni az adást.

(forrás: Lakihegy Rádió)