ImageLegkorábban január közepén, egy hónappal az önmaga hirdette moratórium lejárta után, foglalkozhat az Országos Rádió és Televízió Testület ismét a frekvenciaügyekkel.

 

 
A moratóriummal másfél tucat rádiós hullámsáv odaítélését függesztette fel a médiahatóság; a legnagyobb vételkörzetû érintett frekvencia a fõvárosi 92,9 MHz-es; ezen körülbelül 1,7 millió embert lehet elérni; törvénymódosítás következtében új hullámsáv-pályázatot viszont az év utolsó napjáig nem hirdethet meg a médiahatóság.

Az említett információk szerint az ORTT december 12-én ült össze utoljára a téli ülésezési szünetét megelõzõen. Ezt követõen három nappal járt le az a testület által kitûzött végsõ határidõ, amíg az ORTT nem foglalkozott frekvenciaügyekkel. Így tehát a grémium csak januári ülésén tárgyalhat a pályázatokról.

November 14-én határozott úgy a testület, hogy a digitális átállásról szóló és a médiatörvény folyamatban lévõ módosítása miatt átmenetileg felfüggeszti pályázatokkal kapcsolatos eljárásait; a döntés értelmében a jogszabály-változtatás kihirdetéséig, de legkésõbb december 15-ig hirdetett moratóriumot a témában a testület.

A testület – az egyik tag közlése szerint – január második vagy harmadik hetére tervezi jövõ évi elsõ tanácskozását.

 
 
(forrás: MTI)