76 millió forintot kaptak a helyi rádiók. 

Helyi rádiók hír- és magazinműsoraihoz járul hozzá ismét, ezúttal összesen több mint 76 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH.
A helyi és körzeti rádiók számára tavaly kiírt pályázat utolsó fordulójában tizenhét rádió huszonnégy hír- vagy magazinműsorra kapott támogatást. 
Köztük van a kiskunfélegyházi Sirius Rádió, a veszprémi Mária Rádió, a pécsi, komlói, orosházi és békéscsabai Rádió 1, a soproni Magyar Katolikus Rádió, a szentgotthárdi – szlovén nemzetiségi – Radio Monoster, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rádió M és a Debrecen Rádió FM95. 
Sikeresen pályázott a szentesi Rádió 451, a kaposvári Rádió Most, a Rádió Szarvas, a jászberényi Trió Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a székesfehérvári Fehérvár Rádió és a szolnoki-tiszakécskei-karcagi Aktív Rádió is: valamennyi tizenkét havi hozzájáruláshoz jut. 
A támogatott rádióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 9 ezer forintnyi, szolgáltató vagy tematikus magazin esetén 45 ezer forintnyi támogatásban részesülnek.
 
A pályázat eredménye az NMHH Médiatanácsának honlapján olvasható. Idén erre a pályázatra 300 millió forintot szán a Médiatanács, az első fordulóra március 19-én lehet jelentkezni.

(MTI)