Frekvenciát váltottak, a 93.6-on, a Rádió Aktív helyén szólnak. 

Január 20.-ától az elektronikus zenét sugárzó adó most érvényes médiaszolgáltatási jogosultságon és rádióengedéllyel sugároz a gödöllői 93.6-os frekvenciáról, melynek sajátossága, hogy Budapest nagy részén is elérhető.

A korábban használt budapesti telephelyű 88.1 MHz-el jogi problémák adódtak, a műsorszolgáltatásra jogosult Rádió Infórum Kft.-t több millió forintos tartozással vásárolták meg a tavalyi év elején, s emiatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011 áprilisában felmondta a cég műsorszolgáltatási engedélyét.

rádió októberig szólt, amikor a médiahatóság munkatársai lekapcsolták az adást. A Face egy hónappal később ismét újraindult, majd 2012 január első teljes hétvégéjén ismételten lekapcsolták.

A 93.6 MHz-es gödöllői frekvencián a Contitrade Kft. jogosult médiaszolgáltatást végezni, a jogosultság 2000. április 27.-től érvényes, azaz a 7+5 éves jogosultság idén áprilisban lejár. Az FM 93.6 Gödöllőn kívül Budapesten is elérhető közepes minőségben, ezzel kapcsolatban a Radio Face a hivatalos Facebook oldalán azt a tájékoztatást adta, hogy napokon belül jobb minőségben kívánják elérhetővé tenni a fővárosban az adást.

Ez egyébként Budapest XXII. és XI. kerületeiben lehet problémás, ahol a Csillaghang és Fúzió nevű közösségi rádiók szomszédos frekvenciái (93.7 és 93.5 MHz) miatt interferencia keletkezhet.

A gödöllői frekvencián legutóbb a RiseFM „mutációja”, a Rise Active, előtte a Rádió Aktív, őket megelőzően pedig a Pelikán, a Calipso és a Másik FM sugárzott az elmúlt években.
 

(RADIOSITE.HU)