Megszűnt a Ha-jó Rádió, és elhallgat a mosonmagyaróvári Ozone FM is. Ellenben már szól a szegedi Lánchíd!

Északnyugaton és északkeleten leépülés, délkeleten fejlődés jellemzi napjainkban a hazai rádiós piacot: visszaadta jogosultságát és elhallgatott a vajai Ha-jó Rádió, a közeljövőben pedig várhatóan lekapcsolják a mosonmagyaróvári Ozone FM-et is, mert nem sikerült újrapályázni a frekvenciát. Hogy pozitív hír is legyen: Szegeden elindult a Lánchíd Rádió a néhai Rádió Plusz helyén.
Egyik olvasónk szerint a pénteki kívánságműsor alapján már sejteni lehetett, hogy valami „nem stimmel” a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő, vajai székhelyű Ha-jó Rádiónál. A sejtés beigazolódott: két napra rá, múlt vasárnap éjfélkor lekapcsolták az FM 98.4 MHz-en sugárzó csatornát.
Várható volt, ugyanis korábban a frekvenciajogosultság tulajdonosa, Balogh Erika kérvényezte a Médiatanácsnál a szerződés mielőbbi megszüntetését, melyre a hatóság természetesen rá is bólintott. Vélhetően gazdasági okok állnak a háttérben.
A kereskedelmi rádió 2004 tavaszán indult, így több, mint 10 évig sugárzott Vaja egyetlen helyi médiumaként.
Holnaptól már csak 8 Ozone-frekvencia marad
A korábbi szerződés lejárt, az új tenderen pedig alakilag érvénytelen lett a mosonmagyaróvári Ozone FM pályázata, ezért hamarosan kénytelenek lesznek lekapcsolni az FM 100.7-en sugárzó adót a Szigetközben.
Mivel a város Győrtől mindössze 40 kilométerre fekszik, jó eséllyel elérhető marad jobb vevővel a csatorna (autórádió, vagy tetőantennás asztali hifi/tuner) az FM 103.1 MHz-es győri frekvenciáról.
Úgy tudjuk, tervezi az Ozone FM, hogy ismételten megpályázza a FM 100.7-et.

Rádiók mennek, de jönnek is

Pár hete már Szegeden is fogható a többnyire közéleti műsorokat sugárzó Lánchíd Rádió adása az FM 100.2-n, a Rádió Plusz korábbi frekvenciáján, nagyjából ugyanabban a vételi körben.

A konzervatív értékrendű csatorna hálózata az elmúlt években dinamikusan megnőtt, Szeged és Budapest mellett már a Balatonnál (két frekvencián), Dunaújvárosban, Győrött, Kaposváron, Pécsett, Siklóson, Székesfehérváron, Szigetváron, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen is szólnak.

(RADIOSITE.HU)