Vágó Piros kirándul, Rákóczi Feri hideg vízzel önti nyakon rokonait. 

Közeledik a húsvét, amit mindenki másképp ünnepel: ki tojást fest, lakást dekorál, és locsolni megy, ki inkább menekülne a felhajtás elől. Nincs ez másként a Class FM sztárjai között sem, akik húsvéti családi hagyományaik mellett gyerekkori emlékeikről is mesélnek.
 
Hogy állnak a locsolóversekkel Abaházi Csaba fiai? Miből készíti Vágó Piros és kisfia a húsvéti díszeket? Ki főz és mi a menü Rákóczi Feriéknél? A Class FM népszerű rádiósai családjukkal készülnek a közelgő ünnepre, és különleges húsvéti szokásaikról is mesélnek.
 
Vágó Piros imádja az ünnepi készülődést, de hozzátette: általában családlátogatással töltik ezeket a napokat: édesanyjánál tavaly kalácsot sütöttek és sonkát főztek kisfiával, Zalánnal. „Gyerekkoromban nagyon élveztem a nyuszi által elrejtett ajándékok keresését, a mai napig emlékszem, mennyire izgultam Most már Zalán kutat meglepetések után a lakás és a kert legkülönbözőbb pontjain, bár lehet, hogy az idén a hóban kell keresgélnie. Szódabikarbóna gyurmából készült fehér és csillogó húsvéti díszeket készítünk, a tojás, nyuszi és állatos formára kiszaggatott figurákat festeni és nyomatozni is lehet” – mesélte a Class Délután műsorvezetője, aki húsvéti emlékeit is felidézte. „Előfordult, hogy egyetlen nap alatt 5-6 fiú locsolt meg, csak kapkodtam a fejem, amikor az egyik percben még szódásszifonból fröcskölték rám a vizet, a másik pillanatban pedig már a zuhany alatt találtam magam. Az utolsó locsolás után már nem is öltöztem át, mert el sem tudtam képzelni, milyen további meglepetések érhetnek” – nevetett Vágó Piros, aki húsvét hétfőn családja és barátai társaságában évről-évre tavaszi kirándulásra is indul.

 
Abaházi Csaba iskolás fiaival és feleségével tölti a húsvétot. „Rómeó és Demeter már nem keresik a kertben a nyúl ajándékait, de ettől függetlenül mindig meglepjük őket valamivel” – mesélte Csaba. „A srácok reggel természetesen meglocsolják az édesanyjukat, és általában kedves locsolóversikéket is költenek mellé” – tette hozzá a Class Kívánságműsor házigazdája. Abaházi Csaba saját gyerekkori húsvéti emlékeiről is mesélt. „A bátyámmal mentünk locsolkodni általában gyalog, vagy bringával. Az utcán aztán összefutottunk haverokkal, unokatestvérekkel, akikkel óriási versenybe kezdtünk arról, ki gyűjt  össze több tojást, csokit, esetleg pénzt. Többször is sikerült nyernem” – mondta nevetve a rádiós, aki egyszer egy valódi kisnyulat is kapott szüleitől.

 
Rákóczi Feri gyermekeivel és párjával ünnepel, idén édesanyját is meglátogatják Újkígyóson. „A húsvét nálam a tojások, ajándékok elrejtésével telik, idén ráadásul édesanyámhoz is hazalátogatunk Újkígyósra” – mesélte a Morning Show egyik házigazdája. „A hagyományos húsvéti ételeket fogyasztjuk, mint a sonka és a tojás. Én személy szerint bárány párti vagyok, szerintem az egyik legfinomabb húsvéti étel, csak az utóbbi időben Magyarországon inkább a sonka jellemző. A húsvéti menüt ezúttal is én készítem el, de anyósom és édesanyám is remek ünnepi finomságokkal kényeztet minket” – mondta Feri, akinek gyermekei nagy izgalommal várják évről évre a húsvéti nyuszit. „A gyerekek hisznek a nyusziban, így nagy gonddal rejtjük el nekik a különböző kisebb ajándékokat. Szoktunk locsolkodni is, korán reggel a klasszikus vödrös formában” – magyarázta Feri, aki kedves gyerekkori emlékéről is mesélt. „Emlékszem, hogy 1978-ban a locsolkodás után 115 Ft-ot gyűjtöttem össze, amiből azonnal vettem egy „Tacskó” biciklit. Óriási volt a boldogságom!” – árulta el mosolyogva a Class FM műsorvezetője.  


(RADIOSITE.HU)