Hamarosan indul az új rádió a 89.5 MHz-en. Várhatóan hétfőn írja alá a Prodo Voice Studio Zrt.-vel kötendő hatósági szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a 89.5 MHz-es budapesti regionális frekvenciára – közölte az MTI-vel a médiatanács szóvivője.

Kiricsi Karola az MTI kérdésére elmondta: a médiatanács e heti ülésén jóváhagyta a műsorszolgáltatóval kötendő hatósági szerződés szövegtervezetét.

A szerződés aláírásának egyik feltétele, hogy az NMHH-hoz beérkezzen az éves médiaszolgáltatási alapdíj fele, vagyis 46 millió 250 ezer forint. (A mintegy 3,3 millió embert elérő fővárosi regionális frekvencia éves médiaszolgáltatási alapdíja 92,5 millió forint plusz áfa.)

A Prodo Voice Studio Zrt. tavaly decemberben nyerte el a frekvenciát hét évre a médiatanács pályázatán, az erről szóló döntést pedig senki sem támadta meg a bíróságon.

A frekvencián korábban a Juventus Rádió szólt, a csatorna azonban a Prodo Voice-szal egy időben nyerte el a 103.9 MHz-es frekvenciát, és február 1-jétől ezt használja.

(MTI)