Gajdics Ottó: „Ez egy olyan Karc, ami jó nyomot, jó jelet hagy maga után”. 

Ugyan már néhány napja szól a csatorna tesztadása, az éles „üzem” csak hétfőn, reggel 6-kor kezdődik. A főszerkesztő, Gajdics Ottó szerint vállaltan kormánypárti rádió lesznek, de párbeszédre szeretnék hívni a magyar politikai szekértáborok híveit. Adnak majd zenét is, de a szöveg fog dominálni, közéleti tartalommal. A „hardtalk” rádió közösségi jelleggel üzemel majd, így frekvenciadíjat nem kell fizetnie.
Gajdics Ottó a Magyar Időknek adott interjújában a műsorstruktúrát illetően elmondta: „lesz egy nagyon erős reggeli kezdés, amire fel lehet ébredni, és meg lehet szerezni a Magyarországgal, a világgal kapcsolatos legfontosabb információkat, amikről beszélgetni fogunk”. A főszerkesztő szerint a délelőtt egy kicsit csendesebb, nyugodtabb lesz, azokat célozza meg, akik például gyermeket nevelnek, nyugdíjasok, vagy éppen úgy jött ki a lépés, hogy otthon vannak.
„Délben összefoglaljuk a legfontosabb hallottakat, délután pedig elmélyültebb, szakmaibb magazinok jönnek, ezekben a délelőtt elhangzottakat valamilyen más speciális, gazdasági, vagy kulturális szempontból vizsgáljuk meg” – tette hozzá Gajdics a Magyar Idők hasábjain.

 
Ezután egy interaktív, betelefonálós műsor következik, amit Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre és maga a főszerkesztő vezet majd napi váltásban. A Karc FM este népzenével, világzenével és jazz-el kíván majd jó éjszakát a hallgatóknak.

A 20-25 fős stábbal induló közösségi adó kétharmadrészt közszolgálati műsorokat sugároz majd, a zene-szöveg aránya utóbbi javára dől el. A jellegből adódóan koncessziós díjat nem kell fizetniük, és amint lehetőségük lesz, csatlakoznak a hallgatottsági méréshez is.

Terjeszkednek, ha tudnak

A rádió a Hang Adás Kft.-é, azonban a Magyar Idők tulajdonosa, Liszkay Gábor opciós jogot szerzett a cégre, amivel várhatóan élni fog. A konzervatív napilappal egyébként szoros együttműködésben készül majd a csatorna műsora, és a stúdiójuk is az újság szerkesztősége mellett épült fel.
A tesztadás már pár napja szól, a tapasztalatok szerint a Gazdasági Rádióénál nagyobb vételkörzetben – körülbelül Budapesten és 50 kilométeres sugarában – foghatóak a 105.9-en. Gajdics a fent említett Magyar Időkös interjúban leszögezte: a Karc FM egyelőre csak ezen a frekvencián és online lesz hallgatható, de vizsgálják a további, vidéki terjeszkedés lehetőségét is.

A csatorna szlogenje: „Karc FM – Ami nyomot hagy”

(RADIOSITE.HU)