11 vidéki pályázat lett eredménytelen. 

Számos, helyi rádiós pályázattal kapcsolatos határozatot fogadott el szerdán a Médiatanács; két frekvencián döntöttek a nyertesről és két sugárzás megindításához szükséges hatósági szerződés megkötéséről határoztak, tíz médiaszolgáltató pedig ideiglenes szerződést köthetett, köztük a Klubrádió is – közölte a Médiatanács szóvivői irodája az MTI-vel.

A Médiatanács szerdai döntése alapján összesen tíz médiaszolgáltató köthet ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést az általa használt frekvenciára. Közöttük van a Klubrádió Zrt., amelynek immár tizedik alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen 60 napra a médiaszolgáltatási engedélyét a testület. 

A Médiatanács határozott arról is, hogy megköti a sugárzáshoz szükséges hatósági szerződést a Nagykőrös 93.6 MHz vételkörzetben nyertes Gong Rádióval, valamint a Szolnok 92.2 MHz-re a Viacom Kft-vel (Aktív Rádió). További két frekvenciapályázaton nyertest hirdetett a testület, így Budapesten a 88.1 MHz közösségi frekvencián való sugárzási jogért egyedüli pályázó Inforádió Kft. (jelenleg 95.8 MHz – Inforádió), Szegeden a 95.4 MHz helyi frekvencián pedig a Telekom Kft. nyerte el a médiaszolgáltatási jogosultság lehetőségét (Rádió 88).

A közlemény imerteti: a “Klub-szabály” következtében – mely a Klubrádió Zrt. által kezdeményezett korábbi bírósági eljárás követően híresült el ezen a néven – ezen a héten alaki érvénytelenség miatt tizenegy vidéki frekvenciapályázaton kellett eredménytelenséget hirdetni. A benyújtott pályázatokon szereplő aláírások részleges hiánya miatt az összes jelentkezőt ki kellett zárni az Ajka 88.8 MHz, a Balatonfüred 91.8 MHz, a Debrecen 92.3 MHz, az Esztergom 98.1 MHz, a Gödöllő 93.6 MHz, a Kaposvár 99.9 MHz, a Keszthely 92.2 MHz, a Miskolc 96.3 MHz, a Pápa 92.7 MHz, a Tatabánya 96.7 MHz, és a Veszprém 90.6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton – fejtették ki.

Korábbi fordulók eredményei:

Szekszárd 91.1, Baja 94.3, Paks 107.5: Alisca Network Kft. (Rádió 1)
Derecske 94.7: Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft.
Tiszakécske 102.2 – Viacom Kft. (Aktív Rádió)

(MTI/RADIOSITE.HU)